Výlet do Vídně

Sešli jsme se ve čtvrtek 12. května v 5 hodin ráno. S velikým překvapením paní učitelky Beranové, která jela s námi, byli kupodivu na místě odjezdu všichni včas. Jeli jsme z Komenského náměstí pěkně vybaveným autobusem. Paní učitelka připravila zasedací pořádek a tak jsme všichni ocenili, že jsme se v pět hodin ráno nemuseli dohadovat o místa v autobuse.
Cesta nebyla nějak náročná. V autobuse byl klid, protože si všichni povídali potichu. Po dvou hodinách jsme vystoupili z autobusu. Ten kdo potřeboval, tak si odskočil. Další zastávka byla na hranicích, kde nám zkontrolovali cestovní doklady. A byli jsme v Rakousku...
Na první místo kam jsme dojeli byl překrásný zámek Schloss Schonbrunn. Prohlédli jsme si obrovskou zahradu a jako správní turisté jsme nemohli opomenout foťáky. Rozchod byl na půl hodiny a v 11 jsme nastoupili do autobusu.

Po prohlídce významných hradeb jsme šli do habsburské hrobky, odhalit dějiny celého Rakouska. V hrobce se nacházelo více jak 130 rakví. Po návštěvě hrobky jsme se vrhli do víru velkoměsta. V centru Vídně jsme "museli" navštívit Stephansdom. Po hodinovém obléhání obchodů jsme neodolali supervelké zmrzlině. Cesta trvala jen chvíli ke známému domu Hundertwasserhaus, který nás velice ohromil. Každého dům zaujal, ale přesto se všichni těšili do Prateru - zábavného parku Vídně. Každý chtěl ochutnat adrenalínové atrakce. A tak hurá na ně... V Prateru jsme se zdrželi dvě hodiny, které jsme využili také k občerstvení.
Bohužel v 17 hodin jsme museli nastoupit do autobusu a odjet zpět do České republiky. Ten den jsme hráli hokej proti USA. Nemohli jsme najít žádnou restauraci s televizí a tak jsme byli malinko zklamaní... Nakonec chodily SMS, že jsme hokej vyhráli...

Petra a Dana 9.B