2007-2008 Primáře Kareše 68, 264 01 Sedlčany tel.: 318822572 mail: skola@1zs-sedlcany.cz
aktualizace: 26.06.2008            
aktuální verze stránek

informace

školní řád
školská rada a SRPDŠ
školní vzdělávací program
školní parlament
školní družina

omluvte své dítě

prázdniny

konzultace
třídní schůzky
uvolňování žáků
důležitá upozornění
učitelé
kroužky
odkazy WWW
výchovný poradce
školní jídelna
ICT plán rozvoje
průvodce povoláním  - infoabsolvent
školní projekt Můj region 2007
volejbal
softball Pegas
školní rok 2006-2007

školní rok 2005-2006

školní rok 2004-2005


26.6.2008 proběhlo v sále kina slavnostní vyřazení 9. tříd. Závěrečné povídání bylo doplněno pěknou počítačovou prezentací, kterou si deváťáci sami vytvořili...

Pokud budete mít zájem o natočený  a sestříhaný  film z této akce (na DVD) + foto (CD) kontaktujte mě na mailu: jaromir.hes@seznam.cz  (o prázdninách ten školní nepoužívám...)

A na závěr pár fotek.... (více foto - fotogalerie)

A vlastně... HEZKÉ PRÁZDNINY...!!!


17.6.2008 žáci 9.C podnikli spaní ve škole. Sami jme si udělali večeři ve školní kuchyňce a poté se svými věcmi přestěhovali do třídy. Měli jsme volný přístup na počítače, hráli různé zábavné hry a běhali po škole... Skvěle jme si užívali jeden z posledních dnů na této škole a proto někteří z nás oni oka nezamhouřili...   (9.C)

(více foto - fotogalerie)


Prvňáci na výletě. Dne 17.6.2008 navštívili žáci 1.A a 1.B zámek Konopiště. Prohlídka zámku se všem líbila. Mezi zážitky určitě patřila projížďka koňským spřežením, medvěd a páv v zámeckém parku  a nákup suvenýrů...

(více foto - fotogalerie)


3.6.2008 Výlet do Anglie - společná akce naší školy a školy Propojení.

Cesta vedla přes Německo, Francii, Belgii. Z Calais jsme jeli tunelem do Doveru. Viděli jsme krásné útesy, hrad a pokračovali katedrály Cantenbury. Pak už nás čekalo ubytování v rodinách a procvičování našich znalostí angličtiny. Další dva dny jsme strávili v Londýně, poznáváním jeho památek. Navštívili jsme Londýnské oko, Big Ben, Parlament, Westminsterské opatství, Buchinghanský  palác, Frafalgarské náměstí, Picadeli circus, Museum Madame Tusaud, hvězdárnu Greenwich, katedrálu Sv. Pavla, Shakespearovo divadlo, válečnou loď Belfast, Tower Bridge a Tower s jeho nádhernou klenotnicí. Zjistili jsme, že Londýn je krásný a že se máme co učit, abychom se domluvili v anglickém jazyce...

(více foto - fotogalerie)            


30.5. 2008 ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA
Dnes se uskutečnila druhá část našeho školního projektu o olympijských hrách. Tentokrát se všichni žáci druhého stupně "vžili" do role sportovců reprezentující jednotlivé státy. Bojovalo se ve čtyřech disciplínách: běhu na 60m, hodem, skokem dalekým a během na 400m. Vše zpracovalo "výpočetní středisko(jednotlivým výkonům byly přiděleny body podle věkové kategorie).
Nejlépe si nakonec vedlo družstvo AUSTRÁLIE před ČÍNOU a ČESKOU REPUBLIKOU.
Na dalších místech se umístnili: Somálsko, Španělsko, Makedonie, Vietnam, Itálie, Indie, Kanada, Francie, Holansko, Jamajka, Německo, USA, Japonsko, Jižní Korea  a Taiwan.

(více foto - fotogalerie)


Ještě více fotografií v originálním  formátu si můžete po domluvě stáhnout ve škole ze školní fotogalerie.


Pěvecká soutěž "DUBLOVICKÝ SLAVÍK" Po absolvování ročníkových kol soutěže postoupilo do absolutního kola, které se konalo v Dublovicích 15 našich žáků. Zde změřili své síly zpěváci ze škol v Jesenici, Dublovicích, Chlumu a a Propojení. Naši žáci byli letos velmi úspěšní. Nejúspěšnější bylo umístění Šárky Stejskalové, která získala nejen 1. místo ve své kategorii, ale ještě i absolutního slavíka. 1. místo si ještě vyzpívala v 2. kategorii Karolína Vybíralová.  Druhá místa vybojovali  v 5. kategorii Patrik Stoupa  a v 3. kategorii Barbora Volková. Na třetím místě se umístnila Lucka Peterková v 1. kategorii.
Proto všichni účastníci soutěže vzkazují všem ostatním: "Zpívejte rádi a často".  Za rok se opět na soutěž všichni těšíme...


22.5.2008 uspořádala škola Propojení florbalový turnaj. Naše dvě mužstva se neztratila.... Naše "Áčko" nakonec skončilo, po výhře ve skupině, ve finále na druhém místě. Nejlepší byla ZŠ Nečíň.

( více foto - fotogalerie - zde najdete i tabulky s výsledky jednotlivých zápasů)


Ve středu 21.5.2008 se uskutečnilo 2. kolo Sedlčanské T-ballové ligy, ve které obsadila naše mladší děvčata 3. místo...

(více foto - fotogalerie)


20.5.2008 se skupina žáků naší školy zúčastnila exkurze do Mnichova. Společně žáci navštívili Olympiapark, kde vyjeli výtahem na 290 m vysokou televizní věž. Poté se přesunuli do centa. Prohlédli si známý kostel Frauenkirche, radnici, prošli památnými branami... V odpoledních hodinách se odebrali do unikátního Deutsches Muzeum, které je považováno za nejlepší technické muzeum na světě...

(více foto - fotogalerie)

 


15.05.2008 Na naší škole od rána probíhal celoškolní projekt věnovaný tentokrát sportu a Olympijským hrám. Holky a kluci druhého stupně pracovali pod vedením učitelů již téměř dva měsíce. Dnešní den byl také náročný, všichni připravovali prezentace, jak na papíře, tak na počítačích...  Po obědě proběhla v několika třídách představení jednotlivých projektů ostatním spolužákům a učitelům.  A posledním úkolem jednotlivých skupin bude počítačové zpracování jejich práce i s hodnocením  vlastním i vedoucího učitele.

!!! Na závěr projektu 30.5.2008 proběhne "naše školní olympiáda"!!!
 Za "jednotlivé státy" budou soupeřit holky a kluci od 6. do 9. třídy v několika atletických disciplínách... (na úvod nás čeká   slavnostní nástup, znělka i olympijský oheň...)

(více foto - fotogarie - tvorba projektu)

(více foto - fotogalerie - prezentace projektu)


Naše škola uspořádala 13.5.2008 okresní kolo florbalového turnaje JAGA OXYGEN Cup. Družstva byla rozdělena do svou skupin A  a B. V "Ačku si nejlépe vedla ZŠ Nečíň. Ve skupině B si prvenství vybojovalo družstvo ZŠ a MŠ Nového Knína.

(více foto - fotogalerie (zde najdete i tabulku s výsledky jednotlivých zápasů)


"Celý rok jsme v čekání,
že na bazén v Příbrami,
 pojedem na plavání..."
Už se nám to splnilo,
moc se nám tam líbilo.

Prvňáci a druháci

(více foto - fotogalerie)


07.05.2008 Naše škola opět uspořádala okrskové kolo v minikopané McDonalds Cup, tentokrát pro 4.-5. třídy. Tohoto turnaje se zúčastnilo sedm družstev z okolních škol. V této věkové kategorii si nejlépe vedli kluci z ZŠ Propojení, na druhém místě skončilo naše mužstvo (1. ZŠ Sedlčany) a třetí místo obsadila ZŠ Dublovice.

(více foto - fotogalerie)


06.05.2008 Naše škola uspořádala okrskové kolo minikopané Mc Donalds CUP. Tohoto turnaje se zúčastnila mužstva 1. ZŠ Sedlčany, 2. ZŠ Sedlčany, ZŠ Kamýk a ZŠ kosova Hora. Nejlépe si vedli "domácí"
1. místo:  1. ZŠ Sedlčany
2. místo: 2. ZŠ Sedlčany
3. místo: ZŠ Kamýk nad Vltavou
4. místo ZŠ Kosova Hora

(více foto - fotogalerie)


28.4.2008 Zábavné dopoledne v 1.B. Studenti Střední školy cestovního ruchu v rámci projektu "Neptej se, co ostatní udělají pro tebe, ale co můžeš vykonat ty pro ně" připravili pro děti prvního ročníku zábavné dopoledne plné her, soutěží a tance. Holky a kluci se po příchodu do školy rozdělili do pěti soutěžních týmů. S chutí a zájmem sbírali body pro svoje družstvo. Medaile a diplomy si nakonec odnesly všechny děti jako vzpomínku na příjemné dopoledne. O tom, že se děti opravdu užily, se můžete přesvědčit  v naší fotogalerii.

(více foto - fotogalerie)


Ještě plní dojmů z prožitkového kurzu POLITEIA jsme se pustili do "tvorby nástěnky" u hlavního vchodu do školy. Již cestou domů jsme domluvili, že materiály, které si holky a kluci sami vytvořili je "potřeba ukázat ostatním. Sedmáci domalovali postavičky z animací, které nás celým projektem doprovázejí, a osmáci zase pomohli s dotvářením celé nástěnky. Ty černé pruhy  již v tento okamžik nesou velké množství fotografií připomínající atmosféru celého kurzu...

(více foto - fotogalerie)


PROJEKT "BRÁNY" Naši žáci se zapojili do projektu "Brány", který vyhlásila ZUŠ Sedlčany. Do výroby kachlů se s chutí pouští i žáci dalších kroužků. Doufáme, že Vás některé z těchto výrobků budou v příštím školním roce vítat u jednoho z vchodů do školy. Nechte se překvapit... (KERAMIKA)

více foto - fotogalerie


PROŽITKOVÝ KURZ 8. tříd a 7.C
Po příjezdu nás  čekalo dobrodružství v podobě připravených lektorů sdružení Gemini. 
Přivítání bylo opravdu netradiční...Nikdo se nestačil ani rozkoukat a již "seděl v se zavázanýma očima v "letadle" iluze byla opravdu dokonalá  motory (teda reproduktory) burácely kapitán hovořil k cestujícím... Najednou přišla havárie a ztroskotání na pustém ostrově... Bylo třeba přežít ...
Zde si můžete stáhnout video které pro Vás připravil Gustav  (162 MB - dobrá kvalita) nebo (56MB- nic moc kvalita)
A tady pár fotek...   (více foto-fotogalerie) a ještě  se můžete podívat na fotografie od "Barona"


11.04.2008 Co změnili ve třídě prvňáčci a druháci? Do školní projektu se zapojili i naši nejmenší. Všichni namalovali erby třídy, kterými si vyzdobí dveře třídy. V 1. A se objevil papírový hrad s rytířem, hladomornou a pavouky. Ve 1.B budou trávit zbytek školního roku v "květinkové třídě s motýli, tulipány a stromy vyrobenými z papíru. V2.A nejvíce potřebovali nový koberec a podložky na sezení, kde mohou trávit čas nejen o přestávkách. 2.B je tak malá, že na velké změny nemohli najít místo. Tak se žáčci spokojili s krabicemi na časopisy a hry a malování erbů.

(více foto - fotogalerie)


11:04.2008 Prezentace projektu POLITEIA  V tělocvičně proběhla prezentace, projektu 3.-5. tříd. Žáci seznámili své spolužáky s svými nápady. Výstupy provázelo promítání fotografií z jednotlivých tříd. Pro některé třídy práce na projektu  ještě neskončila na zpříjemnění prostředí třídy budou pracovat dál...

(více foto - fotogalerie)


10.04.2008 -Výstava holocaustu - na tuto výstavu jsme šli my 9.B s paní učitelkou Čížkovou. Výstava v Městském muzeu se týkala vyhlazování židů nejen na českém území. Dozvěděli jsme se o dalších koncentračních táborech. výstava zahrnovala fotky, vzpomínky a dodatečné vyprávění paní učitelky. Výstava byla zajímavá a nám se líbila a protože je putovní poputuje brzy d dalších měst... Doufáme, že muzeum uspořádá ještě mnoho podobných výstav.

Eva a Sus 9.B

(více foto-fotogalerie)


Naše škola se již v minulém roce zapojila do projektu POLITEIA, jedním z výstupů našeho snažení je testování celoškolního projektu, do kterého jsme zapojili celý první stupeň, v několika uplynulých týdnech se měli naši žáčci naučit společně rozhodovat tvořit a prezentovat svoji práci. Úkolem bylo zlepšit vlastními silami svoje prostředí ve třídách...

(více foto - fotogalerie)


Pomozte nám...

Ve čtvrtek odpoledne "neznámý vandal" poškodil několik dveří na chlapeckých wc ve třetím patře 2. stupně. Je vidět, že sílu má opravdu velikou(s hlavou to bude asi horší....) Problém je ale v tom, že peníze na opravu (v tomto případě spíš  výměnu) by se daly využít určitě účelněji. Předpokládám, že tyto stránky navštěvují převážně žáci a rodiče naší školy, tak se na Vás obracíme s prosbou, pokud máte nějaké informace, nebuďte lhostejní... a pomozte nám vypátrat neznámého vandala...

Děkuji Jaromír Hes


V pátek 28.3.2008 naše škola pořádala další ročník oblastní recitační soutěže "Sedlčanská růže". Své přednášející vyslalo 8 základních škol ze Sedlčanska. Výkony hodnotily dvě poroty. Ceny do soutěže věnovali: SRPDŠ při 1. základní škole Sedlčany. Samba květiny, Samba dárky a paní Jiráčková. Těšíme se opět za rok na další shledání...

(více foto - fotogalerie)


Na škole Propojení se 26.3. 2008 uskutečnila recitační soutěž Carmina. Holky i kluci  naší školy vybojovali řadu ocenění...

(více foto - fotogalerie)


Minulý týden byla slavnostně otevřena výstava v Sedlčanském muzeu věnovaná pracím dětí naší školy s velikonoční tématikou. Výstavu můžete shlédnout do 6. dubna2008.

Fotografie z úvodní vernisáže můžete shlédnout ve (více foto-fotogalerie)


V úterý 11.3. 2008 se chlapci 7. tříd zúčastnili halové části T-ballového turnaje v Sedlčanech, kde v konkurenci 6 škol obsadili 1. místo. Přejeme jim úspěch i v květnu, kdy se bude konat druhá část na softballovém hřišti v Sedlčanech.

(více foto - fotogalerie)


29.2.2008  - REFERENDUM, zda má či nemá zvonit v naší škole - je minulostí.
Od pondělí na naší škole opět zvoní
.....
Žáci od čtvrté do deváté třídy rozhodli v referendu, že na naší škole bude opět zvonit. Referenda ze zúčastnilo 315 z 380 žáků.
Pro zvonění bylo    255    tj 86%
Proti zvonění bylo  40      tj 14%
20 hlasů bylo neplatných

Naše škola je zapojena do projektu POLITEIA v současné době testujeme v naší škole výukové a metodické materiály.

Páťáci si vyzkoušeli téma "Jak se vidím já" a "Jak mě vidí druzí"

(více foto - fotogalerie)


Na naší škole opět probíhají  v rámci tělesné výchovy hodiny bruslení.

Do bruslení se zapojily všechny třídy.

2.třídy na bruslích.... (více foto - fotogalerie)


Masopustní týden...

čtvrtek - kloubouk...
Den pololetního vysvědčení, tak musíme přece vypadat všichni "důstojně",  pěkně s pokrývkou hlavy...

(Více foto - fotogalerie)


Masopustní týden...

středa - pracovní oděv...
Nějak se nám změnil pedagogický sbor, že by velký úklid pře vysvědčením?

(Více foto - fotogalerie)


Masopustní týden...

Úterý ve znamení šlí...

(Více foto - fotogalerie)


Modrá je dobrá...
jak se zpívá v jedné písničce. Právě začal masopustní týden a dnešní den byl ve znamení modrých triček...

(Více foto - fotogalerie)

 


Lyžařský kurz pro sedmé ročníky je již minulostí...
I přes nepříznivé počasí probíhal kurz podle předem stanoveného programu, pouze dvě dopoledne jsme museli vymyslet náhradní program, protože pršelo.
Všichni  sedmáci se naučili lyžovat (koncem týdne již všichni sjeli červenou sjezdovku, vlastně museli, jinak by se nedostali do chaty na oběd ...) Celý kurz jsme zakončili závody jak ve slalomu, tak běžeckými, samozřejmě máme vítěze jednotlivých kategorií, ale důležitější je, že se nám na horách líbilo, naučili jsme se "trochu lyžovat, nebo si "tak trochu" vylepšili styl a po večerech se bavili se spolužáky při společných programech...
Vše je zdokumentováno - (téměř 4 hodiny záznamu a několik set fotografií), pokud budete mít zájem lze ve škole objednat(DVD)

(Více foto - fotogalerie)


Sluníčkový rekord Rádia Blaník - I naši žáci přispěli k získání rekordu, namalovaných sluníček se sešlo přes 24000. Z nich bylo asi 60 vybráno do užšího kola pro logo rádia. Vašek Lomoz z 6.A je jedním z úspěšných tvůrců, tak uvidíme, třeba právě jeho sluníčko se stane logem rádia Blaník...

Holky a kluci od 4. do 6. třídy viděli ve středu vystoupení Duo Eden, nejvíc se zájmu těšil "pěkně velký a dlouhý  had"...

(více foto - fotogalerie)


18.12.2007 Předvánoční čas zpříjemnili žáci prvního stupně dopoledne sobě a odpoledne rodičům tradiční vánoční besídkou v KDJS. Před besídkou se v prostoru před divadelním sálem otevřel pravý Vánoční jarmark a tak mohlo začít  nakupování.  Všechny prodávané dárečky děti sami vyrobily  při vyučování nebo  kroužcích. Besídka se dětem vydařila.

(více foto - fotogalerie)


7.12. se zástupci naší školy zúčastnili dovednostní soutěže na SSOU Sedlčany "A JE TO" Jak již je několikaletým zvykem začátkem prosince učiliště na Červeném Hrádku pořádá tuto soutěž, Kluci z devítek soutěží v několika kategoriích, které si můžou sami vybrat: práce s kovem, práce se dřevem, nebo drátem, práce na počítači. Všichni si potom vyzkoušeli výměnu kola u auta na čas a na závěr se mohli zúčastnit turnaje ve "stolním fotbálku".
Kluci se neztratili, náš sedmičlenný tým přivezl dvě první místa - Ondra Dobenčák-výroba dřevěné kostky a Radek Vrba s Tomášem Hrmou vyhráli turnaj ve fotbálku... Dále jsme obsadili jedno druhé a jedno třetí místo.

(více foto - fotogalerie)


Tato fotka stojí za zveřejnění, 8.C při hodině pracovních činností se "učila fotografovat... "
Dobrý let, nechci si ale domyslet jak to dopadlo (doslovně nechtěl bych vidět ten dopad!!!)
(více foto - fotogalerie)


7.12.2007 jsme měli tu čest navštívit Sedlčanskou knihovnu se spisovateli Zuzanou Frantovou a Ladislavem Konečným, kteří napsali knihu "Zuby nehty". Strávili jsme dvě příjemné hodiny, kdy nám spisovatelé četli ukázky z nové další knihy, která se bude jmenovat 1000 jizev. Poté byl pro nás připraven zábavný program. Při odchodu jsme se zastavili u paní Ivony Březinové, která "dala tyto spisovatele dohromady". Moc se nám v knihovně líbilo a doufáme, že budeme mít možnost se s nimi ještě někdy setkat a popovídat si.  (Eva a Zuzka z 9.B)
(více foto - fotogalerie)

3.12.2007 - V pondělí proběhl "konkurz na čerty". Celé peklo začne ve středu od 8:00 na naší škole.

5.12.2007 - Čerti řádili ve škole celé dopoledne (o přestávkách sice museli být zavření v učebně fyziky - asi za trest...) ale jinak neunikla jediná třída....
A ti menší, navštívili rovnou peklo (tedy školníkovu dílnu, ona totiž tak trochu peklo připomíná...) Je fakt , že výtvarnou stránku pekla zvládla , již poněkolikáté, na výbornou paní učitelka Ulrichová.

(více foto - fotogalerie)


20.11.2007 se uskutečnilo první seznámení  budoucích prvňáčků s naší školou. Společně se svými rodiči si holky a kluci prošli téměř celou  školu. Děti plnily  cestou jednoduché  úkoly za které byly odměněny razítky. Za splnění všech úkolů si odnesly malý dárek.
Dík patří nejen učitelům ale i žákům z vyšších tříd, bez kterých bychom tuto akci jen těžko uskutečnili.

Celkem naší školu navštívilo více než třicet předškoláků.

(více foto - fotogalerie)


20.11.2007 jsme se vydali na exkurzi do strojírenských firem našeho regionu. Tato myšlenka vznikla v září na společném setkání ředitelů strojírenských firem a zástupců škol v učilišti na Červeném Hrádku. V současné době téměř všechny firmy pociťují nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Tímto jsme udělali první krok  v naší společné spolupráci, vlastně druhý, prvním  bylo vystoupení pana ředitele ing. Filipa na setkání rodičů.

Tímto děkujeme z firmám  MB Komplex, STROS, BALÍNEK Trade a KDS za sponzorování autobusu a možnost prohlédnout si jednotlivé provozy.

Jaromír Hes, výchovný poradce


Při příležitosti výročí 17.listopadu 1989 jsme při hodinách Ov uspořádali mezi deváťáky anketu o pojmech, které byly dříve běžnou součástí našeho života. Přečtěte si některé zajímavé odpovědi.


Co byla spartakiáda?
  • cvičení v kraťasech
  • přehlídka vojáků
  • lidé, kteří byli skoro úplně nazí a cvičili na Strahově
  • mezinárodní soutěž o sportovní místo, kde holky tančí

Co byl TUZEX?

  • bazar, sekáč, trh
  • obchod, kde se vykupovalo staré zboží
  • největší firma v období komunismu
  • značkový obchod

Kdo to byl HUSÁK?

  • chlap co pásl husy
  • Jan Hus
  • prezident, co povolil Němcům okupaci

Kdo byl VEKSLÁK?

  • bezdomovec
  • trhovec
  • šupák
  • dealer drog
  • podvodník, co nehraje fair play
Co se skrývá za zkratkou VB?
  • Velká Británie

Co byly BONY?

  • minerální voda ve skleněné láhvi
  • nějaké výrobky
  • jídelní lístky

Co, nebo kdo byl POINÝR?

  • motorka - fichtl
  • něco jako skaut
  • dítě na táboře
  • tábor

Co byla PĚTILETKA?

  • 1. stupeň základní školy
  • pětiletá prohlídka u doktora
  • pět let vězení
  • pětiletá vojna

Kdo byl SVAZÁK?

  • ten, co něco svazuje
  • ten, kdo šel na vojnu
  • nějaký svoz
  • pěkný chlap...

Ve středu 17.10 naše škola uspořádala závody ve vytrvalostním běhu na dráze. Kluci a holky z naší školy se rozhodně neztratili a ve svých kategoriích vybojovali řadu medailí.

(více foto - fotogalerie)


V  úterý 16:45 se žáčci vydali společně s vychovatelkami ze školního klubu na tajemnou výpravu... Na zpáteční cestu si už museli svítit přinesenými lampióny. Co bylo cílem tajemné výpravy ? Podívejte se do naší fotogalerie - (více foto - fotogalerie)

V úterý se šesťáci podívali do Planetária v Praze. I přes složitou dopravní situaci v pražské dopravě se dostavili na objednaný pořad včas (na poslední chvíli...). Holky a kluci se seznámili s astronomickými jevy, které pravě probírají v zeměpisu.  Kde jinde si můžete sáhnout na hvězdy... (alespoň na mapě hvězdné oblohy)

(více foto - fotogalerie)


26.09.2007 - Tento obrázek stojí za zveřejnění...
Autorkou je Bára z 8.A, která dnes prvně držela fotoaparát v ruce (při výuce pracovních činností v oboru digitálních technologií které právě probíráme) a výsledek vidíte sami...  Některé další povedené fotografie  našich osmáků (8.A) jsou ve  (více foto - fotogalerie)


4.9. - 7.9. 2007 proběhl na Častoboři již čtvrtým rokem   adaptační kurz pro žáky 6. tříd. Společně se svými třídními učiteli prožili holky a kluci čtyři dny v krásné přírodě, kde je cílem především posilovat a utvářet vztahy v nově se tvořícím kolektivu dětí, zvyšovat schopnost pracovat v týmu, posilovat samostatnost a sebevědomí... Až na to chladné a deštivé počasí...
(více foto - fotogalerie... )

24. září navštívili žáci 5.A společně s paní učitelkou Doubravovou ve večerních hodinách místní hvězdárnu. Pro všechny zúčastněné žáčky byla noční procházka na Cihelný vrh velkým zážitkem.  Nádherné jasné počasí umožnilo pozorování nejen Měsíce ale i některých planet o kterých se holky a kluci právě učí ve škole. Dívání do dalekohledu doplňovali zajímavým povídáním a promítanými obrázky místní astronomové, pan Lomoz a pan Roškot.

(více foto - fotogalerie)


aa
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

školní rok 2007-2008

týden od 16.6. do 20.6.2008

pondělí
plavání 2AB a 1B
13:00 odpadá odpolední výuka z provozních důvovodů - učitelé školení první pomoci

úterý
8:00-13:00 výlet Konopiště 1.AB
10:00 2.-3.tř. taneční pořad ZUŠ v KDJS - vstup zdarma
16:00 9.C spaní ve škole

středa
13:45 soutěž v počítání na kalkulačkách
15:00 vyřazení MŠ v KDJS recitační pásmo 5.A
13:30 klasifikační porada

čtvtek
13:30 klasifikační porada 2.st.

týden od 2.6. do 6.6.2008


pondělí

úterý
18:30 odjezd do Anglie

středa

čtvrtek
2.AB výlet Konopiště
13:00 - 15:00 třídní florbalový turnaj 8-9. tř.

pátek

týden od 26.5. do 30.5.2008

pondělí
2.tř. + 1.A plavání PB
FOCENÍ - učitelé a společné foto ráno

úterý
Pohár rozhlasu PB, Dobříš ml. žci a ml. žky

středa
13:30 školní parlament
Dejte hlavy dohromady 6.ročníky
Softbal chlapci

čtvrtek
8:00 - 14:00 3AB výlet Orlík
9:00 Africké rytmy 1.st. 30Kč
10:30 Africké rytmy 2.st. 30 Kč
Pohár rozhlasu PB a Dobříš st.žci a st. žky
13:00 KMD Praha Divadlo pod Palmovkou

pátek
PROJEKT SPORT OH TAVERNY 2.st
1.st. DEN DĚTÍ - vycházky do okolí

týden od 19.5. do 23.5.2008

pondělí
10:00 Pavel Novák KDJS - 1B, 3-5tř. vstup 30 Kč
2.tř+1.A plavání PB

úterý
5.AB školní výlet Hluboká n.Vlt
7.-9.tř. zájezd Mnichov

středa
7.C exkurze BOBO a zámek Vrchotovy Janovice

čtvrtek
8:30 J. Klíma KDJS Přednáška o drogách, vstup 35 Kč
florbalový turnaj (ZŠ Propojení)

pátek
exkurze 7.A - řetězové provádění na zámku Vrch. Janovice

týden od 12.5. do 16.5.2008

pondělí
plavání 2.AB a 1.A

)úterý
JagaOxygen Cup - florbalový turnaj
McDonalds Cup 1.-3. tř. Dobříš

středa
Kytičkový den - 9. tř.
McDonalds Cup 4.-5. tř. Příbram

čtvrtek
4.AB výlet Karlštějn, Koněpruské jeskyně

pátek

Týden od 5.5. do 9.5.2008

pondělí

úterý

středa

čtvrtek - státní svátek

pátek - ředitelské volno

ýden od 28.4. do 2.5.2008

pondělí
plavání 1.-2.tř.
1.B projekt "Neptej se co pro tebe udělají ostatní, ale co můžeš vykonat ty pro ně" (studenti OA BN)

úterý
10:00 Putování za ztracenou kapkou 1.-4. tř. 30Kč

středa

čtvrtek
státní svátek

pátek
ředitelské volno

ýden od 14.4. do 18.4.2008

pondělí
7.tř. příprava na SCIO testy

úterý
8.tř. a 7.C prožitkový kurz POLITEIA - odjezd ve 12:00 z autobusového nádraží. Výuka do 11:00, dojíždějící bez učení, nástup na autobusové nádraží do 11:55
Ti co nejedou - výuka v 8.B podle rozvrhu 8.B
8:55 - 7. ročníky - SCIO testy
16:00 KINO Nejkrásnější hádanka  - ŠD
8:00 volejbal - okresní přebor - PB

středa
10:00 SCIO testy 7. roč.

čtvrtek
8:55 SCIO testy 7. roč.
8:00 volejbal - okresní ,přebor - PB

pátek
2.AB soutěž v MěK pohádka a ilustrace
11:00 návrat z prožitkového kurzu Politeia

týden od 7.4. do 11.4.2008

pondělí

úterý
bibliografická příprava 8:00 6.A a 9:00 6.B
4.hodina - Projekt SPORT - schůzka jednotlivých skupin

středa
13:30 - školní parlament

čtvrtek

pátek
1. stupeň prezentace projektu
Varhanní koncert v kostele - 25Kč
10:00 1.-3. třída, 11:00 4-6. tř. 12:00 7-9. tř.

týden od 31.3. do 4.4.2008

pondělí

úterý

středa
10:10 kino - Vývoj rockové hudby "Od blues až po hip-hop 2.st. 40Kč

čtvrtek

pátek

týden od 24.3. do 28.3.2008

pondělí - Velikonoční pondělí

úterý

středa
Carmina  - recitační soutěž na škole Propojení
Vybíjená Příbram pro 5. ročníky

čtvrtek
13:30 vystoupení ke Dni učitelů pro důchodce - kroužek flétny + ŠD

pátek
Sedlčanská růže

týden od 17.3. do 21.3.2008

pondělí
5.roč. ročníkové kolo Sedlčanské růže 7.h
9:00 1. schůzka ke školnímu  projektu - podle rozpisu

úterý
3.roč. ročníkové kolo Sedlčanské růže
13:00 Velikonoční šplh - oblastní kolo
Vybíjená 4.5. tř. Příbram

středa
4.roč. ročníkové kolo Sedlčanské růže
8:00 okresní kolo zeměpisné olympiády
konec plavání  Smilovice

čtvrtek - pátek
velikonoční prázdniny

týden od 3.3. do 7.3.2008

pondělí
plavání Smilovice2. st.
8:00 plavání PB 3.AB

úterý

středa
okresní kolo olymp. ČJ

čtvrtek
recitece ČJ - školní kolo
10:00 loutkové divadlo 1-4. tř. od 11:00 5-6. tř. vstup 40 Kč

pátek

týden od 25.2. do 29.2.2008

pondělí
32.AB plavání PB

úterý
2.AB bruslení
7. ročník Pythagoriáda

středa
8:10 Marimba 7-9 tř. 40 Kč
13:00 KMD - Praha
13:00 dejte hlavy dohromady 6.tř.

čtvrtek
8:30 Vodnická pohádka  2-3 tř. vstup 30 Kč
10:00 1. tř. Vodnická mpohádka 30 Kč

pátek
8:00 REFERENDUM o zvonění
5.A bruslení

týden od 18.2. do 22.2.2008

pondělí
3.AB plavání PB

úterý
bruslení 2.AB
7.ročníky - Dejte hlavy dohromady

středa
Okresní kolo Dějepisné olympiády PB
5.AB bibliografická příprava v MěK

čtvrtek
Pythágoriáda 6. ročníků

týden od 4.2. do 8.2.2008

jarní prázdniny

týden od 28.1. do 1.2.2008

pondělí
masopustní týden - všichni modrá trička

úterý
masopustní týden - kšandy (šle)

středa
masopustní týden - pracovní oděv

čtvrtek
masopustní týden - klobouk
vydání vysvědčení - 1.st. 4. hodinu, 2.st. 5. vyučovací hodinu

pátek
poletní prázdniny

 

týden od 14.1 do 18.1.2008

středa
den otevřených dveří 1.st. od 8:00 do 12:00
15:00 beseda učitelek 1. tříd s rodiči předškoláku
vybíjená - kategorie 1 1-3.tř. v Příbrami

čtvrtek
15:00 pedagogická rada

pátek
14:00-17:00 zápis do prvních tříd

týden od 17.12. do 21.12.2007

pondělí
4.AB plavání PB

úterý
10:15 pavání 5.AB
Vánoční besídka a jarmark v KDJS

středa
Vánoční turnaj - košíková 6.-9. třídy

čtvrtek
9:00 Duo Eden  v tělocvičně za 40Kč pro 4.5.6. tř.

pátek
Exkurze do Hornického muzea v PB 3.AB
2. st. třídní učitelé ve svých třídách od 4. vyuč. hodiny do 12:25

týden od 14.12 do 18.12.2007

pondělí
4.AB plavání Příbram
Školní kolo soutěže Nj

úterý
10:15 5.AB plavání PB
7.tř. dejte hlavy dohromady

středa
8:00-10:00 školní kolo olympiády v ČJ - knihovna

čtvrtek
8:00-10:00 zkouška besídky v tělocvičně

týden od 3.12. do 7.12.2007

pondělí
4.AB - plavání PB
13:15 školní kolo dějepisné olympiády

úterý
10:15 5.AB - plavání PB
Dejte hlavy dohromady 6.roč.

středa
Mikuláš ve škole

čtvrtek
7:00 - 16:00 sálová kopaná BENEŠOV

pátek
10:00 - 12:00 9.B projekt v knihovně

týden od 26.11. do 30.11.2007

pondělí

úterý
10:30 - 5.AB plavání PB
8:10 3.A, 9:00 3.B bibliografická příprava v MěK Sedlčany

středa

čtvrtek

pátek


 

týden od 19.11. do 23.11.2007

pondělí
7:00.16:00 florbalový turnaj v Neveklově
8:45 plavání 4.AB

úterý
8:00 - 13:00 exkurze do stroj. firem - zájemci z 9. roč.
10:15 plavání 5.AB
15:00 návštěvní den pro předškoláky a rodiče
odevzdání dotazníků SCIO - 9.roč.

středa
8:00 SCIO testy 9.r.- matematika - 60 minut

čtvrtek
8:00-16:00 florbal Neveklov (pokud postoupí v pondělí)
8:55 SCIO testy 9.r. ČJ - 45 minut

pátek
8:55 SCIO testy 9.r. AJ/NJ

týden od 12.11. do 16.11.2007

pondělí

úterý
8:10 bibliografická příprava 1.A od 9:00 1.B v MěK
klasifikační porada 1. stupeň

středa
14:00 klasifikační porada 1.+2. stupeň

čtvrtek
třídní schůzky
14:30 - třídní důvěrníci
15:00 - 1. stupeň
15:30 - 2. stupeň
16:00 informace pro rodiče - zástupci středních škol

pátek
 

týden od 5.11. do 9.11.2007

pondělí

úterý

středa

čtvrtek
přednášky
9:00 6. A v aule, 6.B v PC učebně
11:00 9. roč v hudebně a PC - 20Kč

pátek

týden od 30.10. do 2.11.2007

pondělí
plavání Smilovice

úterý
8.00 ukázková hodina v 1.B
14:00 ukázka programu na podporu rozvoje tvořivosti

středa
8:00 ukázková hodina v 1.A
Florbal - pohár hejtmana stř. kraje (4-5.tř chlapci) - Příbram 7. ZŠ

čtvrtek
10:00 koncert "Vývoj světového rocku" 40Kč

pátek
17:00 KMD divadlo
Sběr kaštanů a žaludů

týden od 22.10. do 26.10.2007

pondělí

úterý

středa

čtvrtek
podzimní prázdniny

pátek
podzimní prázdniny

týden od 15.10.do 19.10.2007

pondělí

úterý
16:45 Tajemná výprava - ŠD

středa
žákovský parlament - téma školní kuchyně
Vytrvalostní běh na dráze

čtvrtek
7:00 - 14:00 okrskové kolo v malé kopané - Taverny

týden od 8.10. do 12.10.2007

pondělí

úterý
9:00 6.AB Planetárium Praha
15:00 přednáška PPP (p. Duník) pro 1. třídu

středa

čtvrtek
Atletický čtyřboj Příbram - starší žáci a žákyně

pátek
8:15 bibliografická příprava 2. tř.

týden od 1.10. do 5.10.2007

pondělí

úterý
10:15 Planetárium Praha 5.AB
6.AB SCIO testy

středa
8:00 řetězové provádění v muzeu 9.A vstup 5 Kč
8:00 SCIO testy 6.AB

čtvrtek
8:00 SCIO testy 6.AB
9:00 řetězové provádění v muzeu 9.B 12:00 6.A vstup 5 Kč

pátek
8.00 řetězové provádění v muzeu 9.C, 12:00 6.B vstup 5 Kč
 

týden od 24.9. do 28.9.2007

pondělí

úterý
19:00 exkurze 5. tř na hvězdárnu, návrat v 21 hodin (p. Doubravová a Sieglová)

středa

čtvrtek
8:00 4.AB exkurze Ostrá návrat ve 14 hodin (D. Kopřivová a E. Váňová)

pátek
státní svátek

týden od 17.9. do 21.9.2007

- pondělí

- úterý
8.C exkurze PRAHA - Pražský hrad

- středa

- čtvrtek

- pátek