@  aktualizace: 25. 08. 2014 6. třídy  7. třídy  8. třídy  9. třídy

  

Naše škola je zapojena do  mezinárodního projektu a spolupracuje se školou v Nepálu...      aktuální  jídelníček školní jídelny (od 1. 3. 2014 možnost objednání přes internet - více informací)

Ovoce do školNaše škola je zapojena do projektu, kde děti 1. stupně dostávají  2x měsíčně ovoce zdarma

 

 - Výukové materiály z projektu EU peníze školám - seznam  digitálních příprav ke stažení
- 16. 5. 2014 Od dnešního dne je aktivní webová aplikace programu Bakaláři. Rodiče a žáci se přihlašují pomocí přístupových údajů, které obdrželi od třídních učitelů. (přehled záložek webové aplikace)
2. 9. - 5. 9. 2014 proběhne adaptační kurz 6. ročníků na Častoboři. Informace pro šesťáky ke stažení
- školní rok 2013 - 2014   zpět na aktuální stránky



26. 6. 2014 proběhlo slavnostní vyřazení deváťáků a páťáků, kteří odchází na víceleté gymnázium...

Zájemci o fotky a video - napište mi  a v září se ozvu až bude vše připravené.

(více foto - fotogalerie)

poslední den 9.A...

Jaromír Hes


 

 


„ Každá škola má svůj konec,
jako měla začátek.
A co skončí, to už nikdy Nejde vrátit nazpátek…!“
Žáci 1. stupně se v KDJS rozloučili se školním rokem 2013/2014. Každá třída si pro ostatní připravila krátké vystoupení, byli oceněni žáci, kteří během roku reprezentovali naší školu v různých soutěžích. Rozloučili jsme se slovy : „I když máme školu rádi, prázdniny jsou lepší!“

AHOJ V ZÁŘÍ !!!     (více foto - fotogalerie)

 H. Paroubková a E. Moulíková


24. 6. 2014 jsme se zapojili do soutěže RC modelů, která vznikla v rámci projektu "Hrajeme si s řemesly". Závodů se zúčastnilo 26 závodníků téměř ze všech okolních škol. Nebyli jsme jen do počtu,  v této  konkurenci jsme obsadili první dvě místa, 1. Jirka Habart a 2. Zdenda Barták.

Poděkování zaslouží celý tým - Jirka a Zdenda - lepší už to být nemohlo...,  Jindra a David - sice nevyhráli, ale ve svých rozjížďkách podali pěkný výkon. Dále Tomáš Sýkora, který se staral o ozvučení a hudbu, Martin Houdek - pomáhal se zapisováním výsledků a Martin  Soukup, který pomáhal v depu.   (více foto - fotogalerie)

     fotogalerie "SOU Červený Hrádek"           Jaromír Hes


23. 6. 2014 proběhlo vyhodnocení celoroční matematické soutěže "Dejte hlavy dohromady"

Jana Macháčová


20.6.2014 se uskutečnil 4. ročník T-ballového turnaje pro žáky 8. a 9. tříd. Děkuji všem zúčastněným za předvedené sportovní výkony v duchu fair play a dětem ze školního parlamentu za pomoc při organizaci celého turnaje. Jan Koňarik

(více foto - fotogalerie)          výsledky v pdf

Jan Koňarik


Žáci šestých tříd se zúčastnili výletu na Šumavu. Během dvou dní absolvovali pěší tůru podél řeky Vydry, vystoupali na rozhlednu Svatobor nad Sušicí, navštívili Muzeum Šumavy v Kašperských Horách a prohlédli si hrad Rabí.

(více foto - fotogalerie)

Tomáš Heller


17. 6. 2014 děvčata z 9. AB navštívila mateřskou školku. Připravila pro děti různé hry, soutěže, vymalovávání, tancování, hledání kytiček z papíru, pexeso, hraní na babu a schovávanou. Děvčata ušila plyšové hračky, které s dědem velice líbily. Návštěva ve školce byla velice radostná a veselá. Moc jsme si to všichni užili. děkujeme p. učitelkám ze školky za spolupráci

(více foto - fotogalerie)

Martina Novotná


Ve čtvrtek 12. 6. naše škola obdržela titul SVĚTOVÁ ŠKOLA. Osobně ho převzaly zástupkyně z 9. A.
Byl to výsledek celoroční pilné práce týmu „Světové školy“: Petry Jiráčkové, Báry Volkové, Jany Šimkové, Terky Proškové, Adély Sirotkové a Šimona Kluse. Jednou z podmínek získání tohoto titulu bylo zabývat se globálním rozvojovým tématem. My jsme se zabývali Fair Trade.


A od teď jsme žáci SVĚTOVÉ ŠKOLY!!!

(více foto - fotogalerie)


Tým Světové školy


12. 6. 2014 holky a kluci z druhých tříd vyrazili na výlet do Prahy. Navštívili Divadlo Spejbla a Hurvínka. Na pražském hradě si prohlédli Katedrálu sv. Víta. Výlet se vydařil, nikdo se v našem hlavním městě neztratil...

(více foto - fotogalerie)    (další foto...)


Dana Šestáková


Racionální, zdravá a chutná svačina pro vaše děti, to je bufet na naší škole.

Ochutnejte!


Martina Novotná


11.6.2014 vyrazili kluci a holky ze 7. A na pěší výlet do blízkých Počepic...

(více foto - fotogalerie)  


Jan Koňarik


Ve dnech 6. 6. - 8. 6. 2014 se konalo u nás v Sedlčanech Mistrovství České republiky v rybolovné technice, kde zazářil Václav Calta z 9. B, který se stal mistrem České republiky v rybolovné technice pro rok 2014 v celkovém pořadí žáků do 15 let. Vašek získal v jednotlivých disciplínách 2 zlaté a 2 stříbrné medaile. (výsledky v pdf)


Již od dubna letošního roku se děvčata i jeden chlapec z 1. ZŠ Sedlčany zúčastnila ligové soutěže Žij pohybem. (Procházková Lucka, Kaprálová Martina, Krajdlová Eliška, Petřina Martin, Kratochvílová Katka, Havlová Terka, Růzhová Kája, Cihelková Péťa a Kačka, Pudilová Verča, Pečená Adéla, Masnicová Natálka, Moulíková Dita, Šmídová Eliška, Dvořáková Eliška, Nedbalová Eliška, Spilková Pavlína, Fišerová Katka, Švecová Monika, Babická Denisa, Marvalová Markéta, Dvořáková Nikola, Dominika Růzhová, Valča Papežová)
Každý měsíc malé závodnice sbíraly body za své úspěchy v kategorii zumba 11 – 14 let. Vyvrcholením soutěže byl finálový závod 8. 6. 2014 v Kongresovém centru Praha, kde jsme vybojovaly 1. místo. Obrovská radost byla i z celkového druhého místa ligového závodu v této kategorii.
Všem gratuluji, přeji krásné prázdniny a rodičům velké díky za podporu a pomoc... (více foto - fotogalerie)        Eva Moulíková

 


5. 6. 2014 - výlet 3.AB na Konopiště a Letiště Nesvačily...

(více foto - fotogalerie) 

 


4. 6. 2014 jsme uspořádali oblastní kolo Atletické všestrannosti. Žáci 1.-5.tříd změřili síly v běhu na 60 metrů, skoku dalekém, vytrvalostním běhu a hodu kriketovým míčkem. Z celkového počtu 8 škol si nejlépe vedli žáci naší školy.

(více foto - fotogalerie) 

 


6. 6. 2014 Zámek Radíč, hra na princezny a rytíře.

Výlet jak "ušitý na míru" pro prvňáčky. Na fotografiích uvidíte, jak jsme si to všichni užili...

(více foto - fotogalerie) 

 


V pátek 30. 5. 2014 se vydalo 20 žáků spolu s p. učitelkou Hellerou a Petrem Novotným na cyklovýlet spojený s poznámím části oblasti České Sibiře. Nad Moníncem děti navštívily Poštovnu ze Sněžky, naobědvaly se a pokračovaly přes Veletín, Vradkov, Nechvalice, Veselíčko do Počepic, kde si zahrály minigolf a pak už zbývala jen cesta domů...

(více foto - fotogalerie) 

M. Hellerová


3. 6. 2014 jsme se vydali  (žáci 9. AB) do TEP FAKTORU (obdoba pevnosti BOYARD), kde se nám moc líbilo, a byli jsme nadšeni. Také jsme navštívili Čapkovu Strž a zámek v Dobříši...

(více foto - fotogalerie) 

Kabíčková 9.B


3. 6. 2014 Za jediný rok o veliký skok... Naši prvňáčci předvedli svým rodičům co se ve škole naučili nejen v matematice.

(více foto - fotogalerie) 


Dětský den v 7. B byl ve znamení her a soutěží, které se uskutečnili zčásti ve třídě a zčásti v krásném prostředí zámeckého parku na Červeném Hrádku. V celodenní soutěži se nakonec radovala děvčata, která porazila chlapce poměrem 8 : 6 bodům. Kluci slíbili, že to děvčatům odvedou na školním výletě, který chystáme na příští týden. Zcela nestranný rozhodčí bude mít tedy co dělat aby vymyslel soutěže, ve kterých by chlapci mohli uspět :).

(více foto - fotogalerie) 

Petr Stoupa


30. 5. 2014 se uskutečnilo 2. kolo školní T-ballové ligy v kategorii 2.-3. tříd. Po velice statečném výkonu obsadilo družstvo našich nejmenších celkové 3. místo. Naši školu vzorně reprezentovali Lukáš Chudárek, Vašek Křesina, Jirka Mejsnar, Kuba Mašek, Adam Vybíral, Adam Sobotka, Matyáš Bartoš, Simona Masnicová, Zuzana Peštová, Lucka Pípotová, Lída Křesinová, Anička Procházková, Nikola Bursíková a Natálka Gulášová.

(více foto - fotogalerie) 

Jan Koňarik


4. AB - školní výlet na Karlštejn a do Koněpruských jeskyň. Pár kapek nám neublížilo a náladu nezkazilo. Výlet jsme si užili a ve zdraví se vrátili...

(více foto - fotogalerie) 


23. 5. 2014 se uskutečnilo 2. kolo školní T-ballové ligy v kategorii 6.-7. tříd. Za horkého počasí a po velice dramatickém průběhu obsadilo naše družstvo celkové 2.-3. místo. Naši školu vzorně reprezentovali Radim Bareš, Zdeněk Bláha, Matěj Kozojed, Pavel Chocholoušek, Tomáš Svoboda, Samuel Luxemburk, Natálka Pelantová, Lucka Peterková, Tereza Dvořáková, Anička Sameková, Marcela Suchanová, Katarina Balane a Maruška Pospíšilová.

(více foto - fotogalerie) 

Jan Koňarik


22. 5. 2014 se uskutečnilo 2. kolo školní T-ballové ligy v kategorii 4.-5. tříd, kde naše družstvo obsadilo celkové 1. místo. Naši školu vzorně reprezentovali Jirka Růzha, Daniel Csányi, Ondra Beran, Honza Vokrouhlík, Petr Macháč, Adam Pech, Žaneta Bláhová, Bára Bartáková, Adéla Sedláčková, Tereza Tůmová, Veronika Švecová a Lucka Šimáková.

(více foto - fotogalerie) 

Jan Koňarik


22. 5. 2014 v naší škole proběhl celodenní projekt "naše rodina" Žáci byli rozděleni do 17 rodin. Každá rodina si zvolila jméno, oblečení a role. Na jednotlivých stanovištích plnili úkoly na téma rodina. Vítězné rodiny byly odměněny ovocnými dorty, roládami a zákusky...

(více foto - fotogalerie) 

Martina Novotná


V rámci zeměpisné exkurze osmáci ve středu obsolvovali výlet do Smilovic, kde si prohlédli "Důl Josef". Vyslechli zajímavý výklad o podzemních zásobách zlata v lokalitách obcí Mokrska a Čeliny a o problematice těžby tohoto drahého kovu. Pak je autobus převezl ke Slapské přehradě a odtud pokračovali podél Vltavy po osmikilometrové stezce vedoucí romantickým hlubokým skalnatým údolím této řeky, úsekem bývalých Svatojánských proudů, nyní zatopených Štěchovickou přehradní nádrží. Prohlédli si také osadu Ztracenka, hrající významnou roli v historii českého trampingu. Sladkou tečkou na závěr byla cukrárna U Hájků ve Štěchovicích. Vydařil se výlet i počasí.          (více foto - fotogalerie) 

Hana Ulrichová


Za peníze získané se sběru papíru jsme si koupili barvy na textil a malovali svoje trička. Někdo využil šablony, jiní malovali obrázky podle vlastní fantazie. Použili jsme i bramborová tiskátka. Malování nás moc bavilo a trička budeme rádi nosit...

(více foto - fotogalerie) 

Kluci a holky z 3.B


Kluci a holky z druhých tříd prožili krásný den plný zážitků v Ekocentru čapí hnízdo u Olbramovic. Při exkurzi poznali mnoho nových zvířat a dozvěděli se spoustu zajímavostí. Zdařilé dopoledne zakončili v nedávno otevřeném lanovém parku , kde se prověřili svoji obratnost...

(více foto - fotogalerie) 

Dana Šestáková


Kluci a holky, chtěli byste se podívat do televize? Kamilce Kolínové z 2.B se tento sen splnil. Nakreslila obrázek Duháčka do Kouzelné školky. Její obrázek byl vybrán mezi 20 nejzdařilejších z 1136 zaslaných výkresů. 13.5. jsme ji mohli vidět na stanici Déčko, jak se za odměnu účastní natáčení Zpráviček s Petrem Srnou...

(více foto - fotogalerie) 


12 žáků naší školy se 21.5. 2014 účastnilo krajského kola OVOV ve Slaném. Na moderním lehkoatletickém stadionu, za krásného počasí a za přítomnosti našich slavných sportovců (Robert Změlík, Štěpán Janáček… ) Změřili své síly s dalšími 11 družstvy. Skončili na krásném 3. místě. V jednotlivcích si výborně vedl a postup na republikové finále získal Matěj Bláha. Druhá místa obsadili Radek Valsa a Lukáš Novotný.
Reprezentavali nás: L. Peterková, K. Balane, M. Chocoloušková, N. Dvořáková, L. Petržílek, R. Valsa, L. Houska, D. Čipera, L. Novotný, L. Matoušek, Š. Klus
Děkujeme

(více foto - fotogalerie
)

Milena Hellerová   


Každoroční poznávací zájezd k našim sousedům se tentokrát konal ve sportovním duchu. Žáci druhého stupně se vydali do WEIDENU a strávili několik hodin ve zdejším aquaparku. Milovníci vody si užívali vodopádů, divoké řeky, podvodních masáží nebo relaxovali v solné jeskyni, páře či sauně. Největším lákadlem pro všechny byl venkovní tobogán a skokanská věž…

(fotogalerie -
foto – Kristýna Spilková)
 

M. Novotná, A. Strýčková   


15. 5. 2014 se starší žáci a žákyně zúčastnili atletických závodů o Pohár rozhlasu v Příbrami a Dobříši. Výborné výkony ve svých disciplínách podali Tomáš Nováček (488 cm ve skoku dalekém) a Šimon Klus (508 cm ve skoku dalekém).

(více foto - fotogalerie)
 

Jan Koňarik   


Již 5. ročník oblastní vybíjené pro smíšená družstva byl zahájen 22. 4. 2014
V
kategorii pro 1. - 3. třídy se sice utkal malý počet týmů, ale o to s větším zápalem děti soutěžily. Jednotlivé zápasy byly velmi vyrovnané, napínavé a celkově vládla velmi příjemná, soutěživá atmosféra. 1. místo – 1. ZŠ Sedlčany (3. třídy) 2. místo – 1. ZŠ Sedlčany (2. a 3. třídy) 3. místo – ZŠ Dublovice
Dne 23. 4. 2014 pokračovala oblastní vybíjená pro smíšená družstva.V kategorii pro 4. - 5. třídy mezi sebou soupeřilo celkem 9 týmů.
Skupina A: 1. místo si vybojovala ZŠ Kosova Hora, 2. místo obsadila ZŠ Petrovice, na 3. místě se umístila 1. ZŠ Sedlčany (4. třídy),  4. místo - 2. ZŠ Propojení (4. třídy) Skupina B: 1. místo – 2. ZŠ Propojení (5. třídy) 2. místo - ZŠ Sedec – Prčice3. místo - ZŠ Dublovice 4. místo - ZŠ Krásná Hora 5. místo - 1. ZŠ Sedlčany (5. třídy)
Všem zúčastněným děkujeme za účast, fair play hru a těšíme se na další sportovní akce. (foto 22.4) (foto 23.4)

Eva Moulíková   


Chlapci a děvčata naší školy ze šestých a sedmých tříd se v úterý 13. 5. 2014 zúčastnili atletických závodů o Pohár rozhlasu. Chlapci bojovali v Dobříši a děvčata předváděla své dovednosti v Příbrami. V konkurenci škol z celého okresu se naši žáci umístili na výborném třetím místě. Nejlepších výsledků dosáhli Markéta Chocholoušková ve skoku do výšky, Tomáš Svoboda také ve skoku do výšky a Daniel Balane v běhu na 1000 metrů. Všichni ve svých disciplínách vyhráli. Daniel Balane navíc zaběhl rekord naší školy.

Tomáš Heller


15. 05. 2014 Konečně... po několikatýdenním odkládaní holky a kluci z 6. B dodělali své loutky, které vyráběli v pracovních činnostech v rámci tématického celku o zpracování dřeva...

(více foto - fotogalerie)

Jaromír Hes  


Týden pro Fair Trade Na konci dubna jsme uspořádali projektový týden Fair Trade v rámci projektu Světová škola. Celá akce byla zahájena v úterý, kdy jsme s Fair Trade obchodem seznámili žáky naší školy prostřednictvím školního rozhlasu a zároveň je pozvali na malou ochutnávku do školní jídelny. Největší akce však proběhla ve středu, na náměstí T.G. Masaryka, kde jsme prostřednictvím výrobků a letáčků oslovovali naše spoluobčany. Ve čtvrtek pak následovala přednáška a výstava pro rodiče a žáky naší školy. Práci na projektu jsme zakončili v pátek návštěvou sedlčanských škol, kde jsme ve třídách seznámili ostatní spolužáky s naším projektem. Jak se nám to podařilo se můžete podívat ve fotogalerii.                      Tým světové školy 9. A


12. 5. 2014 Rorýsi se vrátili...
Rorýsí pár, který v loňském roce našel domov v jedné z našich školních budek, se vrátil ze zimoviště.
Ptáci neomylně našli svoji budku, ve které zatím jenom spí, proto je můžete pomocí webkamery pozorovat hlavně po setmění. Předpokládáme, že samička snese brzo vajíčka a pak budeme moci pozorovat život rorýsí rodinky po celý den.

Hned v sousední budce s dvěma vedle sebe hnízdními komorami nadále úspěšně hnízdí špačci (vlevo) kteří sedí na vajíčkách a brhlíci, kteří již krmí mladé.
 

(více foto - fotogalerie)

Tomáš Heller    


07. 05. 2014 Proběhlo vyhlášení "akce židle", kterou připravili holky a kluci ze školního parlamentu.  Po včerejším hlasování bylo již rozhodnuto. Nejvíce hlasů získala židle z 9.B, ale vzhledem k porušení pravidel, musela být z celkového pořadí vyřazena a tak zástupci získali alespoň "cenu útěchy". A tak v oficiálním pořadí si nejlépe vedla židlička 9. A, před 7.B a 8. A. Pochvalu  (a drobnou cenu) si však zasloužili všichni, kteří se do akce zapojili....

(více foto - fotogalerie)

Jaromír Hes    


06. 05. 2014 Žáci školy se zapojili do výtvarné soutěže, kterou vyhlásil KDJS v Sedlčanech u příležitosti 50. ročníku hudebního festivalu "Sukovy Sedlčany".V hodinách výtvarné výchovy napříč všemi ročníky děti pracovaly s tématy- "Josef Suk, KDJS, hudba"....


 

(více foto - fotogalerie)

Hana Ulrichová    


30. 4. 2014  se 14 žáků naší školy účastnilo okresního kola OVOV. Část olympijského šestiboje proběhla v tělocvičně a část na stadionu Taverny. Bojovali výborně a odměnou je postup z 1. místa do krajského kola ve Slaném.

Školu reprezentovali: N. Svobodová, K. Balane, N. Dvořáková, M. Chocholoušková, D. Balane, M. Bláha, D. Čipera, T. Nováček, L. Novotný,  L. Petržílka, Š. Klus, L. Matoušek,  V. Houska, N. Karasová. Všem žákům gratulujeme....
 

(více foto - fotogalerie)

Milena Hellerová    


30. 4. 2014  Děti ze ŠD upálily na hřišti Pegas čarodějnice, které si samy vyrobily...
 

(více foto - fotogalerie)

ŠD    


30. 4. 2014  holky a kluci ze školního parlamentu připravili pro své spolužáky akci "Židle"Každá třída měla za úkol namalovat starou židli podle svého návrhu. Dnes začala prohlídka a v úterý proběhne hlasování " o nejhezčí židli". Na nejlepší čeká odměna.  Pak nás ještě čeká ještě jeden úkol, každé židličce najít ve škole nové místo...


 

(více foto - fotogalerie)

Jaromír Hes    


29. 4. 2014  se 49 žáků z šestých až devátých tříd zúčastnilo celodenní exkurze do ZOO ve Dvoře Králové. Při návštěvě ZOO děti absolvovali výukový program s lektorem, projížďku autobusem po safari a individuální prohlídku.


 

(více foto - fotogalerie)

Tomáš Heller    


28. 4. 2014 Rorýsi mají zpoždění.

Ač je letošní jaro teplé, rorýsi, kteří přilétají z Jižní Afriky mají oproti jiným létům zpoždění.
Tohoto zpoždění využil pár brhlíků lesních a dva páry špačků obecných. Tito ptáci obsadili tři hnízdní dutiny z osmi. Brhlíci již sedí na vajíčkách, kdežto špačci zatím staví hnízdo. Bude zajímavé pozorovat jak se po příletu rorýsů všichni na jednom místě „domluví“.
 

(více foto - fotogalerie)

Tomáš Heller    


23. 4. 2014 pořádala 1. ZŠ okrskový turnaj (McDonalďs Cup) 1. - 3. tříd.

Po kvalitním výkonu postupuje na okresní finále z 1. místa 1. ZŠ sedlčany a ze 2. místa 2. ZŠ Sedlčany.
 

(více foto - fotogalerie)

Petr Novotný    


  

 


24. 4. 2014 se žáci naší školy zúčastnili okresního kola atletického čtyřboje (60 m , 800 nebo 1000m, vrh koulí a skok daleký, nebo vysoký)...

(více foto - fotogalerie)

Jana Macháčová    


Kluci a holky ze školního parlamentu naší školy již několik let pravidelně jedenkrát měsíčně vybírají od spolužáků plastová víčka. Vždy jsme je pak odvezli do sběrny společně se starým papírem. Letos se paním vychovatelkám ze školní družiny podařilo na internetu objevit postiženou dívku a její životní příběh. Rozhodli jsme se tedy, že víčka pošleme přímo jí a její mamince. Jsme moc rádi, že se nám podařilo nasbírat 18 pytlů, čímž přispějeme na její léčbu. Děkujeme  panu Jiřímu  Moulíkovi, který víčka  odvezl do Prahy.

Věříme , že naše nasbíraná víčka skutečně pomohou. Našli jsme nový smysl našeho sbírání. Určitě budeme pokračovat...
Děkujeme všem, kteří sbírají.


17. 4. 2014  Na velikonoční prázdniny školní družina uspořádala výlet do Muzea čokolády a marcipánu v Táboře a do ZOO Větrov...  

(více foto - fotogalerie)

ŠD   

 


Oblastní kolo 1. ročníku VELIKONOČNÍHO TROJBOJE se uskutečnilo 15. 4. 2014. Žáci 1.ZŠ Sedlčany, 2.ZŠ Propojení, ZŠ a MŠ Krásná Hora, ZŠ Dublovice a ZŠ Petrovice podali skvělé výkony.  

(více foto - fotogalerie)

výsledky v xls

Naďa Lachoutová   

 


10.4.2014 Součástí projektu La Ngonpo byla dnešní beseda s Alicí Koudelkovou. Kluci a holky ze 7. tříd se dozvěděli spoustu zajímavostí z obyčejného života indického venkova, o indických specialitách, o zvycích a všeobecně o rozdílném životě v Indii a u nás. Děvčata si mohla vyzkoušet a osahat indické sárí a ti odvážní si nechali henou namalovat krásné obrazce.

(více foto - fotogalerie)

Jan Koňarik   

 


V pátek 10. 4. 2014 proběhla exkurze 1. A a 1. B do Ekocentra Čapí hnízdo. V rámci oslav Dne Země se zde děti seznámily s životem na farmě a venkovském dvorku. Prošly si také tzv. "Labyrint" ve kterém viděly trvale hendikepované živočichy...

(více foto - fotogalerie)

Bohumila Doubravová

 


Naši „druháci“ rádi zpívají. A tak si vesele zanotovali s panem Maškem a Peterkou, kteří nám přišli zahrát a zazpívat. Hodina plná zpěvu nám rychle utekla a tak se těšíme na další pokračování.
Žáci 2.A a 2.B

 

(více foto - fotogalerie)

Iveta Reinischová

 


7. AB vařila vařila nepečenou tvarohovou střechu. Všichni co rádi vaříte, se můžete inspirovat.
Ingredience:
1 balení světlých sušenek BEBE
1 balení tmavých sušenek BEBE
150 g cukru moučka
200 g másla (může být i půlka)
500 g obyčejný tvaroh
rum dle chuti
2 banány
postup najdete na www.prostreno.cz

(více foto - fotogalerie)

Martina Novotná

 


9. AB vařila vegetariánské jídlo s názvem "Kuskus s hlívou ústřičnou a uzeným tofu sýrem".

(více foto - fotogalerie)

Martina Novotná

 


8.4. 2014 proběhlo školní kolo 1. ročníku VELIKONOČNÍHO TROJBOJE. Soutěže se zúčastnili vybraní žáci 1. stupně. Všichni odvedli své nejlepší výkony. 1. a 2. v každé kategorii postupují do oblastního kola 15.4.2014 od 8.30 hod.

(více foto - fotogalerie)

(výsledky ke stažení)

Naďa Lachoutová

 


9.4.2014 Dnešní den jeli sedmáci naposledy plavat do Smilovic. K vidění byly výborné výkony (např. Daniel Balane uplaval za 2 minuty 165 metrů), ale i stylové zakončení - samozřejmě v županech. Chválím děti za to, s jakou chutí a nadšením přistupovaly k výuce.

(více foto - fotogalerie)

Jan Koňarik

 


Holky a kluci ze 2.B a 3.A jezdí plavat do Příbrami…

(více foto - fotogalerie)

Eva Moulíková

 


V rámci předmětu péče o dítě, žáci vyrobili krásné hračky do školky. Školku plánujeme navštívit, jako každý rok v červnu.

(více foto - fotogalerie)

Martina Novotná

 


Velikonoční florbálek sedlčanských škol...".

Po bojovném výkonu skončila naše družstva na druhém (chlapci) a čtvrtém místě (dívky)

Celkové pořadí:
dívky:                           chlapci:
1. 2 ZŠ "A"                   1. 2. ZŠ
2. GaSOŠE                   2. 1. ZŠ "A"
3. 2. ZŠ "B"                  3. GaSOŠE
4. 1.ZŠ                          4. 1. ZŠ "B"

Petr Novotný

 


Ve dnech 24. 3. - 26. 3. 2014 se v Karlových Varech uskutečnil 18. ročník Celostátního kola soutěže v sólovém zpěvu "Karlovarský skřivánek".

V této soutěži, pořádané Mezinárodním pěveckým centrem A. Dvořáka, se soutěžilo v několika kategoriích. Lze říci, že letošní ročník patřil mezi nejúspěšnější, co do počtu soutěžících. O výkonech rozhodovala porota složená z profesorů pražské a brněnské konzervatoře a známých operních a muzikálových pěvců. Gratulace patří Dianě Beranové (6.A), která ve své kategorii žáků od 10-15 let mezi 30 dalšími účastníky získala čestné uznání.

Martina Tomášková

 


28. 3. 2014 jsme pořádali další ročník Sedlčanské růže, kterého se zúčastnili kluci a holky i z okolních škol.

výsledky:
kategorie 0: 1. Jan Kuthan, 2. Anna Čížková, 3. Filip Rambousek č.u. Zuzana Balážová, Anna Mašková, Anna Magdalena Kosová
kategorie 1: 1. Markéta Birhanzlová, 2. František Pinkas, 3. Hynek Heger, ču: Aneta Novotná, Jan Maňhal, Marika Kupková
kategorie 2: 1. Dominik Tomášek, 2. Eliška Hegerová, Tereza Chwastková, ču: Barbora Bartáková, Karel Souček
soubory: 1. Listování, 2. Řemesla, 3. Parta, ču: Když byl ještě Pepa mladý...
(více foto - fotogalerie)


V 27.3. 2014 turnaj v halové kopané 4. - 5. třídy.
pořadí:
1. 5.A
2. 4.A
3. 5.B
4. 4.B

Nejlepší hráči: Barbora Bartáková, nejlepší střelec Ondřej Tomášek

(více foto - fotogalerie)

Petr Novotný


9. AB vaří o pracovních činnostech s chutí a radostí... Začali jsme s přípravou studené slané  a sladké kuchyně. Saláty a poháry pro nás nebyl žádný problém. Pudink, toasty, tortily, řízky, obalovaný sýr a steaky - to je pro nás výzva...

(více foto - fotogalerie)

Martina Novotná


V úterý 18.3. proběhl na 1. ZŠ Sedlčany volejbalový turnaj čtveřic. Turnaje se zúčastnilo celkem 28 žáků, kteří byli rozděleni do čtyřčlenných družstev ve dvou kategoriích (začínajících a pokročilých). Kategorii Hobby ovládl tým Slušnej oddíl (Jana Stiborová, Diana Beranová, Michal Růzha a Jan Zdeněk). Nejlepším hráčem turnaje byl Ondra Tomášek. V kategorii Elite obsadilo první místo družstvo s názvem Dopočtu (Bára Volková, David Šebek, Láďa Šach a Martin Král). V elitní kategorii se nejlepším hráčem stal David Šebek. Podrobnější hodnocení turnaje najdete ZDE. Fotografie jsou dostupné z tohoto odkazu.

(více foto - fotogalerie)

Petr Stoupa


Žáci 4., 5. a 6. tříd se svými obrázky zapojili do výstavy v bavorském městečku Plattling. Výkresy se stanou součástí návrhů na sochu sv. Jana Nepomuckého, kterou plánují místní radní umístit na právě vznikající most. Jan Nepomucký se stal pro svou mučednickou smrt symbolem mlčenlivosti, strážcem mostů a tajemství, patronem právníků, lodníků, vorařů a mlynářů. Lidé uctívali sv. Jana i jako ochránce před povodněmi. Proto bývá často osazován na mosty či k potokům a studánkám.

(více foto - fotogalerie)

Hana Ulrichová


Dobrý den z Prahy,
 byla jsem vaše průvodkyně v Olympijském parku Soči-Letná a chtěla bych vám poděkovat za slova uznání a krásné fotografie.
Poznala jsem na Letné celkem 5 škol, ta vaše byla nejvýraznější svým sportovním nadšením, úžasným chováním žáků, přístupem pedagogů a nejkrásnějším poutačem vaší školy. Ať se vám vše daří, moc pozdravuji všechny, které jsem poznala.

Magdalena Havelková
 


13. 3. 2014 I když nebyl Štědrý den, v prvních třídách se rozdávaly dárečky. Drogerie dm darovala dětem taštičky obsahující pomůcky k péči o zuby. Akce s názvem "Zdravé zoubky" má za cíl naučit děti hravou formou čistit si zuby a seznámit je se zásadami správné péče o chrup. A že i taková činnost může přinést radost, dokládají fotografie...
 

(více foto - fotogalerie)

Jaroslava Rozvoralová


10.3.2014 Děti ze 4.B chodí v hodinách tělesné výchovy bruslit na místní zimní stadion. Dnešní den se učily brzdit a jezdit pozadu...

(více foto - fotogalerie)

Jan Koňarik


 13. 3. 2014 se konalo školní kolo recitační soutěže. Celkem se zúčastnilo 21 žáků 6. až 9. tříd.
Kategorie I: 1. Beranová Diana 6. A, Spilková Pavlína 7. A
2. Peterková Lucie 7. B, Vlková Tereza 6. A  3. Hanousková Veronika7. B
Novotná Radka 7. A, Suchanová Marcela 6. A, Slabová Kateřina 6. B získaly čestná uznání
Kategorie II: 1. Dědová Emma 8. B 2. Prošková Tereza 9. A
3. Všetečková Lucie 9. B, Hanusová Anna 8. B,
ČU - Fišerová Kateřina 9. B, Mošnička Pavel 8. B
První tři z každé kategorie nás budou reprezentovat na recitační soutěži Carmina. Blahopřejeme!

(více foto - fotogalerie)                         Helena Koňariková


 12. 3. 2014 kluci z modelářského kroužku přivítali jaro  s novými modely...

(scházíme se každou středu od 13:30 do 15 hodin v dílně)

(více foto - fotogalerie)

Jaromír Hes


 12. 3. 2014 žáci 3.B sbírali roličky od toaletního papíru. Přemýšleli, co se z nich dá vyrobit zajímavého. Ve skupinkách pak tvořili. Nebylo to tak jednoduché, jak se zdálo. Potřebovali dostatek fantazie i zručnosti...

(více foto - fotogalerie)

Hana Paroubková


 4. 3. 2014 Tento týden je v naší škole ve znamení masopustu. V pondělí si mohly třídy vybrat společnou barvu trička a v úterý si měli všichni přinést sportovní brýle (nebo aspoň sluneční...)

(pondělí, úterý - více foto - fotogalerie)

(středa - ve znamení čepic...)

(čtvrtek - umíme se domluvit...)

(pátek - fandíme Česku...)


 Mezitřídní projekty - Žáci 9.AB a žáci 7.AB vytvořili krásné projekty na téma HIV/AIDS a a návykové látky. Společně se sešli a projekty odprezentovali v aule. Všechny projekty byly vystaveny na chodbách...

M. Novotná

(projekt 9.A)

(projekt 9.B)

(projekt 7.AB)


 1. 3. 2014 Jako každý rok vyrazili i letos sedmáci na lyžařský kurz... Dnes nás v Harrachově přivítalo nádherné slunečné počasí. Po rozřazení do družstev jsme odpoledne vyzkoušeli kvalitu místních sjezdovek. Podívejte se na naše "lyžařské umění" na http://lvvz1zssedlcany.rajce.idnes.cz/ nebo vás můžeme pozdravit na online kamerách na http://www.skiareal.com.


 Ve středu 19.2.2014 se v pražském kulturním centru Novodvorská uskutečnilo výběrové kolo mezinárodní pěvecké soutěže ČESKO ZPÍVÁ, do kterého se z téměř 500 zájemců probojovalo 109 talentovaných zpěváků ve věku 9-14 let.Diana Beranová (6.A)a Kateřina Cihelková (6.B) podaly vynikající pěvecké výkony za klavírního doprovodu své učitelky zpěvu Mgr. Martiny Tomáškové, na základě kterých porota rozhodla o postupu Diany Beranové do semifinále!!! Závěrečné semifinálové a finálové kolo se bude konat koncem dubna v Trutnově.

V semifinálové porotě se objeví zpěvák Josef Vágner, zpěvák a moderátor Zdeněk Podhůrský, zpěvačka Renata Drössler, hudební producent Milan Herman, tanečník a muzikálový zpěvák Tomáš Smička a zpěvačka a patronka soutěže Kamila Nývltová. Doplní je zástupci Českého rozhlasu a další významní odborníci z oboru showbusinessu, jako například vizážisté a dramaturgové.


V pátek 21.2.2014 se v Mělníku uskutečnilo krajské kolo ve zpěvu Karlovarský skřivánek. Děti soutěžily ve čtyřech kategoriích a před velmi silnou konkurencí celého středočeského kraje předvedly vynikající výkony. Gratulace patří Dianě Beranové (6. A) k získání 1. místa, Denise Maškové (5.B) k získání 3. místa, Kateřině Cihelkové (6.B)) k čestnému uznání a Pavlu Novákovi (9.B) k účastnickému diplomu. Gratulujeme a držíme palce v celostátním kole v Karlových Varech!!
 


 Naši „prvňáčci“ vyhráli 2. místo v anglické soutěži Hrajeme s Oxford University Press . Cílem soutěže bylo vytvořit komiksový příběh s postavami z učebnice Happy House. Porota hodnotila nápaditost zpracování videa, ale hlavně anglický jazyk a jeho efektivní využití. Blahopřejeme!
 

(více foto - fotogalerie)


Ve čtvrtek 13.2.2014 se uskutečnilo okresní kolo olympiády v anglickém jazyce. V silné konkurenci dvaceti základních škol a gymnázií příbramského okresu vybojovala Bětka Strýčková, žákyně 7.A vynikající 2. místo. Gratulujeme!!


 V pondělí 17. 2. 2014 přijel žákům 1. ZŠ Sedlčany předat ocenění zástupce České společnosti ornitologické, pan Viktora. Díky některým žákům 1. ZŠ Sedlčany, kteří od začátku minulého školního roku pracují na projektu ochrany rorýsí populace v Sedlčanech, se naše škola zařadila mezi několik málo škol v ČR a získala ocenění „Rorýsí škola“. Při té příležitosti udělal pro žáky sedmých tříd přednášku o tažném ptactvu, přivezl živé ptáky a udělal ukázku kroužkování.
 

(více foto - fotogalerie)


17. 2. 2014 jsme odjeli do Olympijského parku v Praze. 40 dětí, které se aktivně projektu zúčastnili, mělo možnost si vyzkoušet některé z olympijských sportů a "nasát" olympijskou atmosféru" přímo a areálu na Letné. O děti bylo dobře postaráno. Na všech stanovištích o ně pečovali proškolení instruktoři a když vyšlo i nádherné počasí tak neměla tato akce chybu.

(více foto - fotogalerie)


Dne 11. 2. 2014 se konalo okresní kolo olympiády v německém jazyce. Přestože se němčina, stejně jako ruština, učí na základních školách jako druhý cizí jazyk až od 7. ročníku, dosahují naši žáci i v těchto jazycích skvělých výsledků. Žák třídy 9. A Pavel Suchan obsadil v okresním kole konverzační soutěže v německém jazyce krásné 2. místo, dále se účastnil okresního kola olympiády v českém jazyce a vzorně tak reprezentoval 1. ZŠ Sedlčany. Blahopřejeme! Dne 28. 1. 2014 se konalo okresní kolo dějepisné olympiády. Žák třídy 8. B Jan Šibrava obsadil v silné konkurenci 5. místo. Přidal se tak k historikům, kteří pravidelně úspěšně reprezentují naši školu. Blahopřejeme!


11. 2. 2014 se kluci z devátých tříd zúčastnili připraveného programu na COP Sezimovo Ústí.

Kluci z devátých tříd měli dnes možnost seznámit se s prostředím střední školy v Sezimově Ústí, která se zaměřuje na výpočetní techniku, elektrotechniku ale i na ostatní technické obory. Zábavnou formou se seznámili s automatizací  i počítačovou grafikou...

www.copsu.cz

(více foto - fotogalerie)


30. 1. 2014 jsme uspořádali školní turnaj ve florbale 8. - 9. tříd

pořadí:
dívky: 8.A,  8.B,  9.A
chlapci: 8.B,  8.A,  9.A

nejlepší střelci: Š. Valsová. T. Pecka, M. Kejha, D. Čipera
Nejlepší hráči: T. Pecka a  K. Spilková....

(více foto - fotogalerie)


28. 1. 2013 Naše video ze soutěže v ČT SPORT. V rámci projektu Česko sportuje natočili kluci a holky převážně z osmých tříd soutěžní video a nyní si jej vybrala Česká televize do svého pořadu...

Také náš "fandík" se neztratil, byl vybrán soutěžní porotou mezi pět nezdařilejších fotografií...

(celý pořad ke shlédnutí)

 


17. 1. 2014  proběhl ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD, bylo zapsáno 53 budoucích prvňáčků.
Předškolní děti opět přivítal v naší "pohádkové říši", Večerníček, který  dal dětem možnost si vybrat pohádku, do které by se chtěly jít podívat...
V devíti třídách byly připraveny děti z prvního stupně, převlečené za pohádkové bytosti, které s chutí pomáhaly paní učitelce při zápisu předškoláků.
Budoucí prvňáčci také nepřišli zkrátka. Od zápisu si odnášeli dárky nejen vyrobené dětmi 1. stupně a školní družinou...

(více foto - fotogalerie)

 


15. 01. 2014 se na naší škole uskutečnil návštěvní den pro budoucí prvňáčky. Předškoláci z okolních školek se seznámili s prvňáčky, vyzkoušeli si jaké to je být před tabulí, a zaběhali si v naší tělocvičně, kde pro ně paní učitelky společně s páťáky připravili "překážkovou dráhu...

(více foto - fotogalerie)

 

14. 01. 2014 Na kroužku jsme postavili budky pro sýkorky... Již od září na naší škole probíhá technický kroužek v rámci projektu Hrajeme si s řemesly. Nyní jsme se pustili do práce se dřevem a první výrobky jsou na světě. Doufáme, že se bude sýkorkám v jejich nových obydlích líbit...

Jaromír Hes

 (více foto - fotogalerie) 

 


14. 01. 2014 Žáci 8. a 9. ročníků se zúčastnili soutěže "Finanční gramotnost". Nejlépe se umístnili: Vojtěch Křížek, Petra Skálová, Albert Filip, Barbora Hejlová, Zdeněk Stárek a Tomáš Kučera. Držíme palce v okresním kole.

Jana Macháčová


10. 01. 2014 Netradiční hodina hudební výchovy 8.B, 9.B Hodina hudební výchovy pod vedením hráče na klávesové nástroje a zpěváka hudebních skupin PULS, Čejka band a Duo-Coda Patrika Stoupy byla zajímavým zpestřením výuky pro žáky 8. a 9.B. V průběhu hodiny žáci tančili, zpívali a také se dozvěděli něco ze zákulisí hudebních produkcí.

Petr Stoupa

 (více foto - fotogalerie) 


10. 01. 2014 Projekt La Ngonpo
Žáci 7.B se v letošním roce zapojili do programu La Ngonpo, který propojuje školy z ČR a Nepálu. V rámci tohoto programu partnerské školy diskutují stejná témata a své závěry si pak sdělují prostřednictvím internetového portálu. Je to šance poznat jinou kulturu, zvyky, nové lidi. V neposlední řadě si žáci nenásilnou formou procvičují angličtinu, která je komunikačním jazykem projektu.

Petr Stoupa

 (více foto - fotogalerie) 


10. 01. 2014 I pro prvňáčky ve školní družině platí přísloví: "Kdo si hraje, nezlobí"...

 (více foto - fotogalerie) 


09. 01. 2014 Ve čtvrtek 9.1.2014 přišla pobesedovat s dětmi ze 2. tříd spisovatelka a ilustrátorka Markéta Vítková. Při tvořivé práci se děti seznámily s knihami a jejich vznikem a zkusily si vytvořit obrázek podle fantazie. Děkujeme.

 Stanislava Sieglová

(více foto - fotogalerie) 


06. 01. 2014 jsme se v rámci fotografického kroužku vypravili na prohlídku výstavy sedlčanských fotografů. A protože jsme fotokroužek, tak jsme také fotografovali...

(více foto - fotogalerie) 


Se starým rokem se děti 1. stupně rozloučily vánočním zpíváním. Za doprovodu pana Miroslava Maška si společně zazpívaly. Děkujeme...

(více foto - fotogalerie) 


V  letošním školním roce usiluje naše škola o titul Světová škola. Tento titul uděluje společnost Člověk v tísni o.p.s. ve spolupráci s dalšími nevládními organizacemi. Za naši školu se ho pokusí získat žáci 9.A, Bára Volková, Tereza Prošková, Adéla Sirotková, Jana Šimková, Petra Jiráčková a Šimon Klus. Jedná se o zpracování globálního téma, které nás obklopuje. My jsme si zvolili téma Fair trade, již brzy se dozvíte více. Držte nám palce!
 


17. 12. 2013 Zapojili jsme se do projektu "Česko sportuje" Jedním z úkolů bylo vytvořit krátké video se vzkazem našim olympionikům.  Když se vám bude líbit, můžete nás podpořit.

V hlavní roli: Jirka Habart, vedlejší role: Dan Kaprál, Zdenda Barták,  dále hráli: 8.AB, klapka: Tomáš Sýkora, scénář: Emma Dědová, kamera: Zdenda Barták

Video ke zhlédnutí i hlasování  

Hlasujte také pro našeho fandíka - v sekci kreativita


17. 12. 2013 se uskutečnila v kulturním domě Vánoční besídka naší školy. Se svým vystoupením se předvedly všechny třídy prvního stupně...

(více foto - fotogalerie)

videa na www.youtube.com

flétny 2    1.B    flétny 1     1.A      Zumba 2   4.B    2.B   Zumba 1  Aerobic    3.B  3.A   4.A   5.B   5.A  Crazy dolls 2.A


11. 12. 2013 Připravili kluci z modelářského kroužku závody modelů aut na dálkové ovládání. Soutěžilo se ve dvou kategoriích - pro menší byla určena kategorie hraček, ve které si nejlépe vedl K. Mašek. V kategorii RC modelů, které máme díky projektu Hrajeme si s řemesly, byl nejrychlejší  Zdenda Barták.
Děkujeme také školnímu parlamentu, který nám umožnil nakoupit hezké ceny, o které se závodilo...

J. Hes

 (více foto - fotogalerie)   foto A. Hanusová  8.B


6. 12. 2013 jsme se zúčastnili soutěže Borec a Skokan Sedlčan ve škole Propojení. Získali jsme mnoho diplomů. Všem moc blahopřejeme za reprezentaci naší školy. Dívky: 1. kat. 2. místo A. Sedláčková, 3. místo B. Bartáková
            2. kat. 1. místo N. Dvořáková, 2-3.  A. Strýčková

Chlapci: 1. kat. 1. místo D. Csanyi, 2. L. Hanus, 3. L. Novotný    3. kat. 1. D. Bulan, 3. Š. Klus

BOREC SEDLČAN -
Dívky 1. kat. 2. místo J. Hlaváčková, 3. místo B. Bartáková.
Chlapci: 1. kat.  1. místo D. Csanyi
2. kat. 1. D. Balane, 3-5. místo T. Svoboda

 (více foto - fotogalerie)                                    M. Novotná


5. 12. 2013 naši školu opět po roce navštívil Mikuláš s čerty a anděly...

 (více foto - fotogalerie)


3. 12. 2013 měli žáci 7.AB besedu se slečnou Aničkou Novotnou, která je naučila několik písniček ve znakové řeči. Toto setkání bylo v rámci předmětu rodinné výchovy, kde se probírá téma život s postiženými...

M. Novotná

 (více foto - fotogalerie)


3. 12. 2013 v úterý v rámci vaření 7. AB jsme pekli a zdobili perníčky. Byly velmi chutné a sladké a moc nás to bavilo...

M. Novotná

 (více foto - fotogalerie)


3. 12. 2013 TV v první třídě je velká legrace. Učíme se různé míčové hry, cvičíme na lavičkách, se švihadly, na žíněnkách, běháme a tancujeme na hudbu....

M. Novotná

 (více foto - fotogalerie)


3. 12. 2013 zavítala do prvních tříd paní Markéta Vítková - spisovatelka a ilustrátorka.
Děti se seznámily s tím, jak vzniká kniha a na chvíli se staly také ilustrátory...

 (více foto - fotogalerie)


2. 12. 2013 jsme uspořádali školní turnaj v kopané.

      chlapci                                    děvčata
1.      9.A                                           9.B
2.      8.A                                           9.A
3.      9.B                                           8.B
Nejlepší hráči: J. Mašek a L. Martínková

Nejlepší střelci: L. Matoušek 4x, J. Mašek 4x, M. Bláha 4x a L. Martínková 4x

 (více foto - fotogalerie)

P. Novotný


28.11.2013 se třeťáci zúčastnili výchovného pořadu o zdravé výživě "Zdravá pětka...

 (více foto - fotogalerie)


22. 11. 2013 Na besedě s mluvčí Policie ČR jsme se dozvěděli spoustu důležitých věcí ... Jak se máme chovat v krizových situacích. Připomněli jsme si i důležitá telefonní čísla a dopravní značky.

ŠD


21. 11. 2013 Prvňáčci a druháci nám dnes ukázali, jak si krásně umí čistit své zoubky...

(více foto - fotogalerie)     


V úterý 19. 11. jsme pro budoucí prvňáčky připravili "návštěvní den".
Děti s rodiči prošly školou, na různých stanovištích plnily všestranné úkoly. V tělocvičně si děti protáhly tělo a drobnou pozorností odcházely domů...

(více foto - fotogalerie)     


18. 11. byli třeťáci v městské knihovně. Tentokrát na ně nečekala pravidelná bibliografická příprava, ale loutkové divadlo. Děti shlédly v podání paní Enochové úryvky ze známých pohádek o Smolíčkovi a Červené Karkulce. Na chování pohádkových postav si společně uvědomily, jaká nebezpečí jim hrozí ve skutečném životě, a jak by se měly zachovat. (Např. neříkat cizím lidem žádné osobní věci jako to udělala Karkulka, která o sobě řekla vše zlému vlkovi a ten toho využil. Dětem se divadlo i povídání velmi líbilo.

(více foto - fotogalerie)     

Hana Paroubková


8. 11. 2013 jsme se úspěšně zúčastnili soutěže v technických dovednostech pořádanou SOU na Červeném Hrádku. Letošní ročník byl trochu jiné než předešlé. Poprvé se jej mohli zúčastnit i žáci nižších tříd, kteří pracují v kroužcích a přivezli na "Hradek" svůj most na "zničení". Úkolem této i divácky zajímavé disciplíny bylo zatížit svoji konstrukci až do destrukce. V této kategorii jsme obsadili první tři místa. V ostatních kategoriích jsme také byli téměř vždy na "bedně" Velký rozruch způsobil Jindra Kolín svou malou výškou, když vyhrál nad o několik hlav většími deváťáky. Poděkování zaslouží celý tým, díky kterému jsme vyhráli i celkovém součtu všech škol.

(více foto - fotogalerie)      (video na youtube.com)


Pět úkolů zvládám hravě, už vím, jak jíst zdravě. To bylo téma výchovného pořadu "Zdravá pětka" kterého se zúčastnili žáci 2.A a 4.A ve čtvrtek a pátek. A nakonec dostali všichni za splnění úkolů vysvědčení se samými pětkami...

Hraní a zpívání s pány Maškem a Peterkou pokračovalo v pátek 8.11 ve 2.A...

 

Stanislava Sieglová

(více foto - fotogalerie)


5.11. - 6.11.2013 se naši žáci zúčastnili okrskových kol ve florbalu

umístnění:
chlapci:
6.-7. třídy - 2. místo
8. - 9. třídy - 2. místo
dívky:
6. - 7. třídy - 5. místo
8. - 9. třídy - 5. místo

Petr Novotný

(více foto - fotogalerie)


"Dýňodlabaní ve školní družině...

(více foto - fotogalerie)


Školní družina na dnu otevřených dveří v Mele...

(více foto - fotogalerie)



23. 10. 2012 Jsme uspořádali drakiádu. I přes malý vítr se sešlo více než dvacet draků, které nutili k letu nejen holky a kluci ale i někteří tatínci i maminky. Soutěžili jsme ve dvou kategoriích: v letu a o nejhezčího doma vyrobeného draka. Nejlepší letec, tedy spíš letkyně byla Nikola Žváčková a nejhezčího draka postavil Jindra Kolín (a taky výborně létal). Jinak vítězové byli všichni, kteří přišli a strávili tak hezké odpoledne na čerstvém vzduchu...

(více foto - fotogalerie)

J. Hes


18. 10. 2013 jsme se zúčastnili exkurze, kterou v rámci projektu Hrajeme si s řemesly II připravilo SOU Červený Hrádek,  Po krátké prohlídce školy na Červeném Hrádku si kluci vyzkoušeli "něco ze své praktické dovednosti ve školních dílnách a pak již následovala prohlídka u pana Macíka v jeho "závodní stáji" KM Racing. Exkurzi jsme zakončili na STROSu, největší strojírenské firmě  našeho regionu. Cílem této části projektu, bylo ukázat klukům, až se budou rozhodovat o svém budoucím povolání, jak může vypadat strojařská výroba...

(více foto - fotogalerie)

J. Hes


V rámci bezplatného programu Recyklace hrou se naši druháci a třeťáci hravou formou dozvěděli o negativních vlivech starých elektrozařízení na životní prostředí – pokud jsou vyhazovány na nevhodná místa. Zjistili, že recyklací dnes už dokážeme vysloužilému zařízení dát další šanci, jak posloužit lidem i přírodě. Žáci pracovali s modely elektrozařízení i s dalšími vhodnými metodickými pomůckami. Děkujeme „recyklohraní“ za hezké a poučné hodiny.

(více foto - fotogalerie)

M. Boumová


17. 10. 2013 jsme hráli finále v minkopané (II. stupeň chlapci)  Po hladkém postupu z okrskového kola chlapci nezklamali a obsadili 3. místo v okrese. Pochvalu zaslouží  celé mužstvo. (D. Čipera, T. Pecka, T. Nováček, J. Klíma, D. Šebek, M. Kejha, L. Matoušek, J. Mašek).

 

16.10. Pohár hejtmana středočeského kraje ve florbalu, chlapci  a děvčata. V okresním kole jsme vybojovali 3. místo. Ve finálové skupině jsme nestačili pouze na pořadatele ZŠ Školní Příbram a na ZŠ Dobříš.

P. Novotný


21. 10. 2013 naše kuchařinky ze 7.AB zdravě mlsaly... Ovoce je plné vitamínů, minerálů a vlákniny, proto si o vaření připravily ovocné saláty a ovocné košíčky. Dobrou chuť...

(více foto - fotogalerie)

M. Novotná


10.10. - 11. 10.  2013 jsme se zapojili do projektu 72 hodin. Vybírali jsme staré spotřebiče a zajistili jejich ekologickou likvidaci. Akci připravili holky a kluci ze školního parlamentu a zapojila se téměř stovka našich žáků.  Vybrali jsme více jak půl tuny elektrospotřebičů a  tak jsme trochu přispěli k tomu, aby byl náš svět hezčí a čistší...

(více foto - fotogalerie)

J. Hes


Třeťáci tráví polední přestávky ve školní družině aktivně...

(více foto - fotogalerie)

 


11. 10. se 9.AB zúčastnili Párty se Zdravou pětkou. Žáci byli rozděleni do pěti skupin a zopakovali si informace o kombinaci zdravých potravin a chutí, naučili se jednoduché triky ze studené kuchyně i zásady správného stolování. Sami si připravili občerstvení o pěti chodech, které nakonec všichni ochutnali. Všechny suroviny a pomůcky zajistila paní lektorka ze zdravé výživy. Děkujeme

(více foto - fotogalerie)

M. Novotná


Dne 29. 9. 2013 v neděli jsme pořádali na Sedlčanských tavernách podzimní kolo Středočeské ligy v rybolovné technice. Počasí nám přálo a sedlčanští mladí rybáři ač po prázdninách měli za sebou již několik tréninků v RT. Na tomto závodě se hodnotilo nejen podzimní kolo, nýbrž i celkové umístění za jarní a podzimní soutěž družstev a jednotlivců.
V podzimním kole se na 3.místě umístilo družstvo Hořovice(Zaječov),na 2. Místě družstvo Sedlčany B a na 1. místě družstvo Sedlčany A. (celý článek v pdf.)

celkové výsledky

podzimní liga - výsledky

Z. Chwastková


9. 10. 2013 jsme pořádali okrskové kolo v minikopané Po kvalitním výkonu jsme postoupili z prvního místa na okresní kolo do Příbrami
výsledky:
1. ZŠ - 2. ZŠ Prpojení   7: 1
1. ZŠ - Petrovice          6 : 3
1. ZŠ - Kosova Hora   11:0
1. ZŠ GaSOŠE                2 : 1

 

Petr Novotný

 (více foto - fotogalerie)


4. 10. 2013 se 6.AB zúčastnila v rámci projektu "Zdravá pětka" vaření zdravých jídel. Co si všechno připravili a zároveň snědli:
- Obložené celozrnné chlebíčky
- dip se zeleninou a sýrem
- ovocný salát s jogurtem a semínky
- nealkoholické mochito s limetou a ovocem
- stonožku z rajčat, mozarely  a bazalky
                           Děkujeme paní lektorce ze "zdravé pětky"

 

M. Novotná

 (více foto - fotogalerie)


V září se Daniel Balane zúčastnil republikového finále OVOV, ve velké konkurenci se umístnil v první polovině závodníků. Závodilo se v desetiboji, který se skládal z běhů, skoků, plavání a posilování. Během celého závodu radili a doprovázeli všechny sportovce bývalí i současní olympionici. Celý doprovodný program zakončila exhibice některých z nich, v čele s Robertem Znělíkem a Romanem Šeberlem, kteří jsou patrony této soutěže.

M. Hellerová

 

(více foto - fotogalerie)


3. 10. 2013 jsme uspořádali již 20. ročník vytrvalostního běhu na dráze. Tento kulatý jubilejní ročník, slavnostně zahájil starosta města Jiří Burian. startovalo 139 závodníků z 11 škol našeho regionu. Žáci naší školy získali 4x první, 1x druhé a 1x třetí místo.

     M. Hellerová 

(více foto - fotogalerie)


1. 10. 2013 proběhlo za účasti spisovatelky Olgy Černé vyhodnocení loňské soutěže Malí spisovatelé a Malí ilustrátoři. Projektu se zúčastnily loňské 4. třídy z naší školy a školy Propojení. Děti si odnesly zážitek z besedy, diplomy, čestná uznání a hodnotné ceny.

 

(více foto - fotogalerie)


1. 10. 2013 24 dětí ze ŠD navštívilo městskou knihovnu. Hravou formou jsme si připomněli 90. výročí narození ilustrátorky Heleny Zmatlíkové...

 

(více foto - fotogalerie)


6. - 9. třídy se zúčastnili nácviku první pomoci, kterou pro nás připravili studenti Střední zdravotnické školy v Příbrami...

(více foto - fotogalerie)


30.9.2013 pořádala naše škola 1. kolo turnaje Coca-Cola ve velké kopané Po slabém výkonu jsme obsadili 2. místo ve skupině
1. ZŠ  - GOA     1 : 0
2. ZŠ -  GOA     2 : 0
1. ZŠ  -  2.ZŠ     1 : 5
                                                                        Petr Novotný

(více foto - fotogalerie)


Žáci naší školy se stali suverénními vítězi 1. kola Sedlčanské T-ballové ligy v kategorii 4. a 5. tříd! Pochvalu za vzornou reprezentaci zaslouží Michal Růzha, Jirka Růzha, Ondra Beran, Ondra Tomášek, Adam Pech, Petr Macháč, Bára Bartáková, Žaneta Bláhová, Adéla Sedláčková, Lucka Šimáková, Tereza Tůmová a Jana Stiborová. Přejeme celému družstvu mnoho úspěchů i ve 2. kole. 
(Výsledky ke stažení)
                                                                        Jan Koňarik

(více foto - fotogalerie)


V pátek 27.9.2013 se uskutečnilo 1.kolo Sedlčanské T-ballové ligy v kategorii 6. a 7.tříd. V konkurenci 5 škol jsme obsadili průběžné 2.místo, které můžeme ve 2. kole ještě vylepšit. Naši školu vzorně reprezentovali Radim Bareš, Zdeněk Bláha, Pavel Chocholoušek, Martin Jirák, Tomáš Svoboda, Ondra Kopka, Lucka Peterková, Marcela Suchanová, Natálka Svobodová, Katarina Balane, Tereza Dvořáková a Anička Sameková.
(výsledky ke stažení)
                                                                           Jan Koňarik

(více foto - fotogalerie)


Z 26. 9. na  27. 9. 2013 jsme spali ve škole...
I letos zahájil náš školní parlament svojí činnost spaním ve škole. Sešli jsme se téměř všichni. Přivítali jsme nové kluky a holky,  pobavili se při hraní seznamovacích her a pak se pustili do práce. Domluvili jsme si pravidla, kterými se budeme řídit. Tajnými volbami jsme zvolili předsedu a místopředsedu a "rozebrali si" další důležité funkce....

Strávili jsme tak společně několik příjemných hodin. Jsme zatím plni nadšení a chuti. Doufáme, že nám to vydrží co nejdéle!!!
                                                         J. Hes, H. Paroubková

(více foto - fotogalerie)


Ve středu 25. 9. 2013 se kluci a holky ze 2. a 3.tříd zúčastnili 1. kola Sedlčanské T-ballové ligy. Po jedné výhře a dvou těsných prohrách jim patří zatím průběžné 3. místo. Naši školu vzorně reprezentovali Vašek Křesina, Adam Sobotka, Kuba Mašek, Adam Vybíral, Petr Míka, David Nováček, Dominik Tořička, Lucka Pípotová, Lída Křesinová, Mia Glaister, Markéta Stloukalová, Anička Procházková a Nikola Bursíková. Přejeme našemu družstvu mnoho úspěchů ve druhém kole, které se uskuteční na jaře příštího kalendářního roku.
(výsledky ke stažení)
                                                                        Jan Koňarik

(více foto - fotogalerie)


26. 9. 2013 se žáci a žákyně naší školy zúčastnili okresního kola přespolního běhu v Příbrami.
Výborného výsledku dosáhla Petra Cihelková, která závod mladších žákyň vyhrála a v kategorii mladší žáci obsadil výborné druhé místo Daniel Balane. Moc gratulujeme a děkujeme všem závodníkům za snahu a radost si zazávodit. Sportu zdar.

(více foto - fotogalerie)


10. - 12. 9. 2013 se žáci 9. tříd vydali na odložený školní výlet, který se spojil se zeměpisnou exkurzí v Bozkovských dolomitových jeskyních. Navštívili pohádkové město Jičín, muzeum polodrahokamů v Nové Pace, v továrničce v Poniklé si vyrobili vlastní vánoční ozdobu. další den se vyvezli lanovkou na Horní Domky a pak pokračovali přes Dvoračky, Růženčinu záhrádku k pramenům Labe, Labskou boudu, Labským dolem kolem Labského a Pančavského vodopádu do Špindlerova Mlýna. Poslední den jsme prohlédli Boskovské jeskyně a vylezli na zříceninu hradu Trosky.

(více foto - fotogalerie)


Kluci a holky z druhých tříd se konečně dočkali slíbeného výletu. V červnu jim ho překazily povodně. V pátek 13. 9. bylo lépe... Děti navštívily Konopiště. Cestou k zámku se svezly dětským vláčkem. Před nádvořím je "vítal krásný páv a obrovský černý medvěd.....

(více foto - fotogalerie)


My, žáci 3. B, jsme využili nabídky ZŠ Propojení a jeli jsme na zámek Vrchotovy Janovice. Tam nás čekala prohlídka zámku. Průvodci však nebyli dospěláci, ale žáci – páťáci. Řetězová prohlídka se nám líbila a třeba si něco podobného jednou zkusíme i my.....

(více foto - fotogalerie)


Adaptační kurz šestých ročníků 1. ZŠ Sedlčany na Častoboři. Začátek školního roku 2013-2014 prožili žáci 6. tříd na seznamovacím kurzu na Častoboři Spolu se žáky se kurzu zúčastnili třídní učitelé a  6 žáků z 9. ročníků, Holky a kluci ze školního parlamentu měli za úkol vytvořit přátelské prostředí pro mladší spolužáky a pomáhat učitelům s náročnou přípravou jednotlivých aktivit. Cílem kurzu bylo vytvořit v jednotlivých třídách přátelskou atmosféru a ulehčit dětem přechod na druhý stupeň základní školy....

(více foto - fotogalerie:   úterý - středa - čtvrtek - pátek  )


První den ve škole...

2. 9. 2013 jsme na naší škole přivítali nové prvňáčky.

(více foto - fotogalerie)


Matematika v  prvních třídách -  matematika nově... Matematika, která rozvíjí logický úsudek a představivost dětí...
Chcete se zapojit do výuky matematiky vlastního dítěte?
Výborně, zapojte se. Ale respektujte základní tezi naší metody: Vše objevují žáci sami. Nechte si od
své ratolesti vyložit, jak se co řeší. Projevte radost nad tím, když se chlubí, co všechno vyřeší a odhalí.
Pokud si s něčím neví rady a vy mu prozradíte, jak na to, chováte se jako zahradník, který ve snaze
urychlit růst květin, je povytahuje ze země. Někdy i vy zažijete radost, když se vám povede vyřešit
některou zapeklitou úlohu. Pochlubte se tím manželovi/manželce, ale odolejte pokušení pochlubit
se dítěti, které tuto úlohu ještě nevyřešilo. Můžete ovšem s dítětem o úlohách rozmlouvat, nebo se i přít, ale musíte mít stále na paměti, že v této dvojici je dítě tím, kdo vysvětluje, a rodič tím, komu je vysvětlováno. Před dvěma tisíci lety pravil Seneca: Docendo discimus (Učíce, sami se učíme.). Tedy tím, že vám dítě něco vysvětluje, se samo učí a navíc získává důležité intelektuální sebevědomí.
A ještě jedna zásadní věc. Matematika není o rychlém a správném počítání. Je o kvalitě myšlení.
Rychle a spolehlivě umí počítat každá kalkulačka. Tuto schopnost na trhu práce vaše dítě v budoucnu
neprodá. Co je a bude stále více žádáno, je schopnost řešit problémy a komunikovat. Naše
metoda učí obojí.  (celý článek)   (RNDr. Milan Hejný)

 

27. 6. 2013 Děti dětem....
 

  (více foto - fotogalerie)


26. 6. 2013 proběhlo slavnostní vyřazení devátých tříd...

Zájemci o fotky a video - napište mi  a v září se ozvu až bude vše připravené. J.H.
 

  (více foto - fotogalerie)


 ZA JEDEN ROK O VELIKÝ KROK... 25. 6. 2013 se naši prvňáčci loučili s první třídou. Společně si připravili pásmo říkanek a pohádek pro své rodiče a příbuzné...  (více foto - fotogalerie)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



živě z ptačího hnízda...(heslo: rorys)


školní rok 2014/2015

začínáme 1. září

2. září odjezd 6. tříd na Častoboř

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


školní rok 2013/14

týden od 23. 6. - 27. 6. 2014
Úklid okolí školy: 9. B

Pondělí- 23. 6.
Plavání -2. A, 1. A
Turnaj ve florbale
/8.-9. roč., 2. ZŠ Sedlčany/
Úterý 24.6.
Hrajeme si s řemesly
/od 9,00, Červený Hrádek/

Čtvrtek- 26. 6.
Děti dětem /KDJS, 9,00 hod./
Slavnostní vyřazení
9.+5./budoucí primáni/ roč.
/KDJS, 15,00 hod./
Pátek – 27. 6.
Závěrečné vysvědčení
Končí školní rok
2013-2014
Příjemné prázdniny

týden od 16. 6. -20. 6. 2014
Úklid okolí školy: 9. A
Pondělí – 16. 6.
Plavání – 2. A + 1. B
Úterý – 17. 6.
Výlet-Pošumaví /6.A+6.B/
Návštěva mateřské školy
/Dn-9.r. –od 10,00/
Středa - 18.6.
Výlet-Pošumaví /6.A+6.B/
Čtvrtek - 19. 6.
Krčínova slavnost-1.A+1.B
/Měst. knihovna/
Finanční gramotnost
/Přednáška pro 9.r.
aula, 9.A-1.hod., 9. B – 2. hod./
Závěrečná klasifikační porada
/uzavírání známek/

Pátek – 20. 6.
Divadlo Kamýk /od 9,00 hod./
1.st. od 9,00, 20,-Kč

týden od 9. 6. - 13. 6. 2014
Úklid okolí školy 8.B

Pondělí – 9. 6.
Plavání – 2. A + 1. A


Úterý -10. 6.
Dopravní výchova- Příbram
4. roč.
Královna Koloběžka-KDJS od 9,00, 20,-Kč
/1.+2.roč.-9,00 3.+5. roč.-11,00/


Středa – 11.6.
Poslední sběr víček-školní parlament
Vystoupení 1. A v 3. MŠ
/slavnostní vyřazení dětí MŠ/


Čtvrtek – 12.6.
Výlet 2. A+ 2. B
Divadlo Spejbla a Hurvínka
Pražský hrad

týden od 2. 6. -6. 6. 2014
Úklid okolí školy 8. A
Pondělí – 2. 6.
Plavání – 2. A + 1.A
2. st. –Den dětí /individuální program tříd/
Úterý 3. 6.
Za jediný rok o veliký skok
od 15,00 hod., 1. Ročník
Výlet –Tepfaktor-9. roč.

Středa - 4.6.
Atletická všestrannost
1. – 5. roč.
Dějepisná exkurze- Příbramsko
/6.-9. roč./
Čtvrtek -5. 6.
Výlet 3. A+ 3. B
Finanční gramotnost
beseda v aule-9. A-1. hod.
9. B -2. hod.

Pátek – 6. 6.
Výlet 1. A + 1. B
Zámek Radíč

týden od 26. 5. -30. 5. 2014
Úklid okolí školy: 7.B
Pondělí- 26.5.
Plavání -2. A, 1. A

Úterý 27.5.
Výlet Karlštejn-4.A+4.B
8,00-16,00 hod.


Středa-28.5.
Tematická exkurze-Čertova hrbatina/na kolech/


Čtvrtek- 29. 5.
Výlet Hluboká-5. A+5. B
Měst. knihovna-Jan Hus
vybraní žáci 7.-9. roč.
13,30 hod.
Pátek – 30. 5.
T-ball-2.-3. tř.
 

týden od 19. 5.-23. 5. 2014
Úklid okolí školy: 7.A
Úterý – 20. 5.
Koncert ZUŠ- 4.-6. tř.- 10,15
Čapí hnízdo -2. roč.
Středa - 21.5.
Koncert ZUŠ- 1.-3. tř.- 10,15
Dopravní výchova-4. tř.
Exkurze-Zlatý důl- 8. r.
OVOV-krajské kolo-Slaný
Čtvrtek - 22. 5.
Projekt- Naše rodina- 2. st.
T-Ball -4.-5. roč.
Pátek – 23. 5.
T-Ball 6.-7. roč.

týden od 12. 5. -16. 5. 2014
Úklid okolí školy 6.B

tento týden focení - upřesní třídní učitelé.
Úterý -13. 5.
Exkurze-Weiden-vybraní žáci Nj
Pohár rozhlasu-6.-7. tř.- Dobříš
Středa – 14.5.
Úvod do projektu „Naše rodina“
1. vyuč. hodina
Čtvrtek – 15.5.
Pohár rozhlasu - 8.-9. tř.- Dobříš
 

týden od 5. 5. - 9. 5. 2014
Úklid okolí školy: 6.A
Úterý 6.5.
Mc Donald´s- 1.-3.roč.
7,00-14,00 - Dobříš
Středa-7.5.
Měst. knihovna- 8,15-1. A,
10,00-1.B

Čtvrtek-pátek-8.5.-9.5.
Státní svátek
Ředitelské volno
 

týden od 28. 4.-2. 5. 2014
Úklid okolí školy 9.B
Úterý 29. 4.
Mc Donald´s-kopaná-4.-5. tř.
Safari-Dvůr Králové-6.-9.tř.


Středa - 30.4.
Volejbal- Příbram


Čtvrtek -1. 5.
Státní svátek

Pátek – 2. 5.
Ředitelské volno

týden od 21. 4. - 25.4. 2014
Úklid okolí školy 9.B

Pondělí -21. 4.
Velikonoční pondělí
Úterý -22. 4.
DEN ZEMĚ
Celoškolní projekt pro 2. st.
/8,00 – 12,20/
Vybíjená -1. -3. r.

Středa – 23.4.
Pedagogická rada
/hodnocení za 3. čtvrtletí/
Vybíjená – 4. – 5. r.
Mc Donald´s – kopaná
1. – 3. r. - Taverny
Čtvrtek – 24.4.
SRPDŠ -1. st.- 15,00 2. st. -15,30
Třídní důvěrníci- 14,30 –aula
Plavání – 2. B+3.A
Měst. knihovna-5. A - 8,15
-5. B – 10,00
Atletický čtyřboj - Příbram
Pátek – 25. 4.
Volejbal B4- velmi smíšený

týden  od 14. 4. - 18. 4. 2014
Úklid okolí školy: 9.A
Pondělí 14. 4.
Plavání – 5. B, 3. B, 3.A, 2. B
KMD- Praha
Úterý 15.4.
Velikonoční trojboj-oblast. kolo
od 8,30
Volejbal- 8.-9. tř., Příbram

Středa-16.4.
Měst.knihovna- 6. A -8,15
1. st.- projekt- Den Země


Čtvrtek-pátek-17.-18.4.
Velikonoční prázdniny
Čtvrtek- 17. 4.
Školní družina-výlet a exkurze
Tábor
 

týden od 7. 4. - 11. 4. 2014
Úklid okolí školy: 8.B
Probíhá testování Scio-Aj-8.r.
Pondělí - 7. 4.
Plavání – 5. B + 3. B
Měst. knihovna 8,15-1.A 10,00-1.B
Úterý – 8. 4.
Měst. knihovna
7. A – 8,15 7. B – 10,00
Velikonoční trojboj
škol. kolo-1.st.-8,00
Čtvrtek - 10.4.
Plavání – 2. B + 3. A
Exkurze-Čapí hnízdo- 1. A,B
Beseda o Indii a Nepálu-7.roč.
/10,00-11,30-aula/

Pátek – 11. 4.
Měst. knihovna
8,15-3. A 10,00-3. B
Končí plavání pro 2. st.
Česko zpívá-semifinále-Trutnov

týden od 31. 3. - 4. 4.
Úklid okolí školy 8. A

Pondělí -31. 3.
Plavání -5. B + 3.B
Turnaj sedlčanských škol ve florbale 8,00-12,00 /škol. těloc./
Úterý -1. 4.
Dopravní výchova
4. A-8,00 4. B-10,00
Středa – 2.4.
Výchovný koncert- KDJS
/1.st.-8,30 2.st.-10,00 45,-Kč/
Čtvrtek – 3.4.
Plavání – 2. B + 3. A
 

týden od 24. 3.-28. 3. 2014


Úklid okolí školy: 7.B


Pondělí 24. 3.
Plavání – 5. B, 3. B

2. st.-začíná v Tv plavání Smilovice

Měst. knihovna- 4. A /od 8,15/
Úterý 25.3.
Měst. knihovna-9. B -8,15

KARLOVARSKÝ SKŘIVÁNEK
Celostátní kolo ve zpěvu
/Karlovy Vary/
Středa-26.3.
Měst.knihovna- 8. A -8,15
-8. B -10,00

Carmina-oblastní kolo v recitaci
/2.ZŠ Sedlčany, 8,30/
Čtvrtek -27. 3.
Plavání – 3. A, 2. B
Pátek-28.3.
Sedlčanská růže – 8, 30
/recitační soutěž/



 

týden od 17. 3. -21. 3. 2014
Úklid okolí školy: 7.A

Pondělí - 17. 3.
Plavání – 3. B + 4. A
Úterý – 18. 3.
Měst. knihovna
2. A – 8,15 2. B – 10,00


Středa – 19. 3.
Olympiáda v Rj
/krajské kolo, informace
p. uč. B. Čížková/

Čtvrtek - 20.3.
Plavání – 3. A + 2. B

týden od 10. 3. -14. 3. 2014
Úklid okolí školy 6.B

2. st. – tento týden v hodinách Tv
bruslení
Pondělí -10.3.
Plavání -3. B + 4.A
Středa – 12.3.
Měst. knihovna-Autorské čtení
/1. B -1. A – přesunuto na květen/
Čtvrtek – 13.3.
Plavání – 3. A + 2. B
Školní kolo recitace pro 2. st.
/aula – 2.+3. hod./

týden od  3. 3.-7. 3.  2014

Úklid okolí školy: 6.A
1.3. – 8. 3.
LVVZ-Harrachov – 7. roč.,
informace-p.uč. M. Hellerová

Pondělí - 3. 3.
Plavání – 3. B + 4. A
Středa – 5. 3.
Měst. knihovna pro školní družinu
(Program k Měsíci knihy od 13,15/
Čtvrtek-6.3.
Bruslení – 5. A + 5. B

Pátek – 7. 3.
Výchovný koncert v KDJS
/pro 1. st.- 8,30-9,30-10,30

ýden od 24. 2.-28. 2. 2014
Úklid okolí školy 9.B
Pondělí 24.2.
Plavání – 3. B, 4. A

Úterý 25. 2.
Divadelní představení- MELA
/5. B, od 10,30/


Čtvrtek 27.2.
Bruslení 5. A,B ,Plavání 3. A, 2. B


Pátek 31.1.
11,00 –vyhodnocení soutěže projektu- SUBKULTURA
/vybraní žáci 8.A+8.B, městská knihovna/
 

týden od 17.2. do21.2. 2014
        Úklid okolí školy: 9. A

V hodinách Tv začíná bruslení
/3 týdny, každá lekce 20,-Kč/
Pondělí 17. 2.
Beseda- Tažní ptáci
pro 7. r., 3.-4. hod./ a
předání ocenění za projekt
„Rorýs obecný“

Olympijský park –Letná 2014
Odjezd v 6,30

Úterý 18.2.
ZO-kraj. kolo- Příbram/8,00,
odjezd 6,45 hod./
Středa-19.2.
Jazyková animace Nj
pro 6. r., 3 skupiny-1., 2., 3. hod., aula/
Měst.knihovna-4.B /10,00/
Česko zpívá/pěvec. soutěž-Praha/

Čtvrtek -20.2.
Knihovna -bibliograf. příprava
9. A-8,00 9. B -10,00
Bruslení – 5.A,B /3.-4. hod./
Školní turnaj ve florbale
/6.-7. tř.,dívky+chlapci,8,00-10,30/

Pátek-21.2.
Karlovarský skřivánek
/Krajské kolo-Mělník/


KMD –Praha
/Odjezd 12,30 z autobusového nádraží
Divadlo Aqaulung Praha-Dracula Reloaded,
návrat asi ve 20, 00/
 

týden od 10. 2. -14. 2. 2014
Úklid okolí školy 8.B

Pondělí -10.2.
Plavání -4. B + 5.A


Úterý -11.2.
Okres. kolo ONj –Příbram
/info p. uč. Kodetová/
8:00 Techmania COP Sezimovo Ústí - vybraní žáci 9. roč


Středa – 12.2.
Okresní kolo OČj-Příbram
/info p. uč. Koňariková/


Čtvrtek – 13.2.
Okresní kolo OAj-Příbram
/info p. uč. Tomášková/

Řízková party
5.roč., měst. knihovna od 10,00

týden od 27. 1. - 31. 1. 2014
Úklid okolí školy 8.A


Pondělí 27.1.
Plavání – 4. B, 5. A

Úterý 21.1.
Školní kolo dějepisné olympiády
9,00
Čtvrtek 30.1.
Školní florbalový turnaj
8.-9.r., dívky+chlapci, 8,00-10,30

Pátek 31.1.
POLOLETNÍ PRÁZDNINY
3.2. -7.2.
Jarní prázdniny

týden od 20. 1. -24.  1. 2014
Úklid okolí školy 7.B

Pondělí
-20. 1.
Plavání -4. B + 5.A

Úterý - Schůzka škol. parlamentu
6.vyuč. hod. , aula


Středa – 22. 1.
Pololetní porada
Ukončena klasifikace za I. pololetí

Čtvrtek – 23. 1.
Bibliografická příprava
Městská knihovna, 6. A – 11,00
6. B – 9,00
 

týden od 13. 1. do 17. 1. 2014
Úklid okolí školy: 7. A

Byl zahájen sběr pomerančové a citronové kůry
(p. uč. Bartošová, kabinet přírodopisu)


Pondělí 13. 1.
Plavání- Příbram (5.A, 4. B)

Úterý-14.1.
Školní kolo OAj 8.-9.r.
(4.-5.vyuč. hod.)


Středa-15.1.
Den otevřených dveří
pro MŠ a předškoláky
(8,00-11,30)
Beseda pro rodiče předškoláků
s budoucími vyučujícími 1. roč.
(p. uč. N. Lachoutová, p. uč. D. Kopřivová), od 15,00 hod., škol. aula
Sběr víček
(hala školy, 7,45-10,00)

Pátek-17.1.
Zápis do 1. tříd
(14,00-17,00 hod.)

 

týden od 6. 1. - 10. 1. 2014
Úklid okolí školy 6. B
Středa 8.1.
Hudební pořad- P. Hrabě
/škol. aula, 30,- Kč, 3.,7.,8.,9.r./
Čtvrtek 9.1.
Beseda o knihách s M. Vítkovou
/2. A-8,00 2. B- 10,00/
 

týden od  16. 12. -20. 12. 2013
Úklid okolí školy 6. A



Úterý 17.12.
Vánoční besídka v KDJS
/generálka od 9,00, pro rodiče od 15,00/
14,00- vánoční jarmark

Čtvrtek 19.12.
Vánoční turnaj v košíkové
/pro II. stupeň, veškeré informace
na nástěnce u šaten/

Pátek 20.12.
1.-3. ročník-vánoční zpívání
/v tělocvičně od 10,00/
II. st.-vánoční koledy v hale
školy


týden od 9. 12. -13. 12. 2013
Úklid okolí školy 9.B


Pondělí 9.12.
Halová kopaná
6.-7.r./dívky+chlapci/8,00-10,00


Úterý 10.12.
zkouška na vánoční besídku
2. hod.-1.,2.,3. r.
3. hod.-4.,5.r.+kroužky


Středa 9. 10.
5.r.-Adventní ťukání/pořad LŠU/
/KDJS od 10,15 hod., zdarma/

Závody modelů aut/13,30-15,00/
Škol. tělocvična,
organizuje modelář. kroužek+parlament


Pátek 13.12.
KMD-Praha/Divadlo Hybernia/
16,00 odjezd z autobus. Nádraží
/návrat kolem 22,30 hod./

9,00-Divadlo Kamýk- pro I. stupeň
Pohádka o čertech /20,-Kč/
 

týden od 2.  12. - 6. 12.  2013
Úklid okolí školy: 9.A

Pondělí – 2. 12.
8:00 – 10:30 - halová kopaná
(8.-9.r.) – tělocvična

Úterý - 3. 12. -
Srdíčkový den /žáci 2.ZŠ/
(CD–50,- Kč, přívěsek–35,- Kč)

Moje olympiáda–kviz
(šk. kolo v zeměpise)5.h.


13:15 (7.h) v aule – školní parlament


Výběr Mikulášů a čertů/polední přestávka, fyzika/
Čtvrtek  - 5. 12.
Do školy přijde svatý Mikuláš
/nebude chybět anděl a čerti/

týden od 25. 11. do 29. 11. 2013


Úklid okolí školy: 8. B
ÚTERÝ 26.11.
Bibliograf. příprava/Měst. knihovna/
8,00-5. A 10,00-5. B
Školní kolo
olympiády v dějepise
/pro II. stupeň, 2. vyuč.hod./



ČTVRTEK 28.11.
Bibliograf. příprava
/Měst. knihovna/
9,00-6.B 11.00-6.A

Zdravá 5
3.A,B /školní aula/

týden od 18. 11. - 22. 11. 2013
Úklid okolí školy: 8. A

Pondělí 18.11.
3.A,B-loutkové divadlo /knihovna/

Úterý-19.11.¨
Městská knihovna
3.A- 8,00 3.B-10,00
/Bibliografická příprava/


Úterý -19. 11.
Návštěvní den pro budoucí prvňáčky
/od 15,00 hod./

Středa 20. 11.
Městská knihovna
2.A- 8,00 2.B-10,00


Zdravá 5
1.A,B- školní aula


Čtvrtek 21.11.
Florbalový turnaj
Benešov, 4.-5. tř., 8.00-15,00
Pohár České pojišťovny

Zubní hygiena/aula/
1.A-3.hod.
1.B-4.hod.
2.A-1. hod.
2.B-2.hod.
8.A-5.hod.
8.B-7.hod.
7.B-8.hod.


Pátek 22. 11.
Končí bruslení na
II. stupni
Bruslení 3.A,B-/10,15-11,15/


Školní družina
13,00- beseda s příslušníky Policie ČR

Hrajeme si s řemesly 2
/Červený Hrádek/


týden od11. 11. do 15. 11. 2013
Úklid okolí školy: 7. B


Úterý 12.11.
Městská knihovna Sedlčany
8. B – 8,00
8. A – 10,00
/bibliografická příprava/

Středa 13. 11.
Městská knihovna Sedlčany
1. B – 8,00
1. A – 10,00


ČTVRTEK-14. 11.
Rodičovské schůzky
(tř. důvěrníci od 14,30-aula,
I.st. od 15,00 , II. st. od 15,30)


PÁTEK -15. 11.
3. A, B –bruslení
/10,15-11,15/

týden od 4. 11.- 8. 11. 2013
Úklid okolí školy: 7. A
Pondělí -4. 11.
v hodinách Tv
(2. st.)začíná bruslení
/potrvá 3 týdny/

Úterý-5. 11.
9. B- 8, 00
9. A – 10, 00
Městská knihovna

ČTVRTEK-7. 11.
4. A,B – Zdravá 5 /aula/
1. tř. – Měst. knihovna
9, 30 hod
15:30 –schůzka zástupců stř. škol s rodiči a žáky 9. roč.
(kino Sedlčany/
PÁTEK -8. 11.
7.A -8, 00
7. B – 10,00
Městská knihovna

2. A, B-Zdravá 5 /aula/
3. A, B –bruslení
/10,15-11,15/ 

týden od 28.10. do 1.11.2013

pondělí - státní svátek

úterý - podzimní prázdniny

středa - podzimní prázdniny

Úklid okolí školy: 6. B
Čtvrtek-31. 10.
5.tř. -Planetárium
Výběr 9.roč.- Zkusme si to /SOU Sedlčany/
/výuka ve škole-9. roč. spojeny/
 

 

týden od 21.10. do  25.10. 2013


Úklid okolí školy 6.A
V hodinách Tv tento týden naposledy plavání /Smilovice/

Celý týden probíhá sběr papíru
vždy 7,00-7,50 hod.
školní dvůr
(informace na letáku)


Úterý 22. 10.
Recyklace hrou –škol. aula
2.A-8,00 2.B-8,50
3.A-9,55 3.B-10,45

Středa 23. 10.
Drakiáda 15,30
pod Cihelákem(informace na letáku)

Čtvrtek 24. 10.
I.stupeň –Broučci
KDJS 9,00 hod.
3.B-Měst. knihovna
(Pravěk, od 10,00 hod.)

týden od 14. 10. do 18. 10. 2013

Úklid okolí školy 6.A
V hodinách Tv pokračuje plavání
/Smilovice/

Středa 16.10.
8. -9. r. – 10:00 hod.
Divadelní představení-KDJS
(Dům Bernardy Alby, 40,-Kč)
Florbal-Příbram 4.-5. tř.
(Pohár hejtmana Stř. kraje)


Čtvrtek 17. 10.
Bibliografická příprava
8:00 -4. A
10:00 – 4.B
(Městská knihovna)
Okres. finále v minikopané
(2. st.)

Pátek
Hrajeme si s řemesly II - exkurze  pro 7 žáků 9. roč.

týden od 7. 10. do 11. 10. 2013

 Úklid okolí školy 9.B
V hodinách Tv začíná plavání
/Smilovice/

Pondělí 7. 10.
Začíná testování Scio - 6. roč.
/podle rozpisu/


Středa 9. 10.
Minifotbal (okresní kolo)
Taverny 8:00-13:00 hod.
KMD-Praha /Národní divadlo-
Naši furianti, odjezd z aut. nádraží
v 17:00 hod./

čtvrtek
projekt 72 hodin s
bíráme staré elektro k recyklaci


Pátek 11. 10.
projekt 72 hodin s
bíráme staré elektro k recyklaci
Zdravá 5 - 9. A-1.-2. hod.
9. B- 3.-4. hod.

 

týden od 30. 9. do 4. 10. 2013

Úklid okolí školy: 9. A
PONDĚLÍ
Coca-Cola (kopaná)
Taverny 8,00-12,00
ÚTERÝ
5.tř.- 8,30-Městská knihovna
(vyhlášení výsledků soutěže)
ŠD- 13,00- beseda

STŘEDA
2. stupeň-První pomoc
6. r.-8, 15 h.
7. r.-9, 00 h.
8. r. – 10, 30 h.
9.r. – 11, 30 h.
ČTVRTEK
20. ročník vytrvalostního běhu
(Taverny)
PÁTEK
6.r. – Zdravá výživa
(6. A-3.-4.h. 6.B-1.-2. h.)

týden od 23. 9. do 27. 9. 2013


Úklid okolí školy: 8. B


ÚTERÝ
Beseda se spisovatelem Janem
Svitákem (4. -5. tř., 20,- Kč)
8,00-4.B, 8,50-5.A, 9,55- 4.A, 10,45-5.B


STŘEDA
T-ball 2. -3. třídy


ČTVRTEK
T –ball 4. -5. třídy
Okresní kolo přespolního běhu
(Příbram, informace a doprovod p. uč. M. Novotná


PÁTEK
T- ball 6. -7. třídy
 

týden od 16. 9. do 20. 9. 2013

  • Úklid okolí školy 8.A

pondělí

úterý

středa

čtvrtek

  • Exkurze do SPŠ v Příbrami /výběr 9.-8. r./
    Odjezd z autob. nádraží v 8:00 /návrat 12:30/

pátek

týden od 9. 9. do 13. 9. 2013

Úklid okolí školy 7.B

pondělí

úterý

  • 10. - 12. 9. školní výlet - 9.A, 9. B Krkonoše

středa

  • Beseda s psychologem pro rodiče 1. tř.-15,00 hod.   /aula/

čtvrtek

pátek

  • Školní výlet –Konopiště-  2. roč.

 

týden od 2. 9. do 6. 9. 2013

pondělí

  • 8:00 nástup do školy - zahájení školního roku

úterý

  • 8:15 6. třídy odjezd na Častoboř z autobusového nádraží

středa

čtvrtek

pátek

  • 11:30 6. třídy příjezd z Častoboře

 


 

 

 

oly